Hapjes en drankjes voor het goede doel. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Hapjes en drankjes voor het goede doel. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Haringparty levert ruim 5000 euro op

Algemeen

WINTERSWIJK – Op de dag waarop de zomer officieel is begonnen werd voor de vierde keer de haringparty van de Rotaryclub Winterswijk gehouden. Officieel startte het seizoen van de nieuwe haring op 13 juni, waarna er overal door het jaar festiviteiten georganiseerd worden. Bij haringparty's gaat de eerste gedachte uit naar een mooie locatie in een haven of aan het strand. Zo is ook het idee ontstaan om een haringparty in Winterswijk bij het strandbad te organiseren. De party is niet alleen een gezellige netwerkbijeenkomst met een drankje en een hapje, maar is ook bedoeld om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar werd er geld ingezameld voor de regionale vakantiebank, die vakanties organiseert voor gezinnen die zich dat niet kunnen permitteren, en voor een duofiets voor de bewoners van het Prins Hendrikhuis. Dat leverde een bedrag op van 5000 euro.

Bernhard Harfsterkamp

Vakanties voor zeven gezinnen en een duofiets
Dankzij het ingezamelde geld kunnen zeven gezinnen, die normaal gesproken niet op vakantie kunnen gaan, hiervoor terecht in een vakantiewoning op de Twee Bruggen. Niet alleen het verblijf daar is gratis, er wordt ook gezorgd voor een koelkast vol eten en drinken. Met de duofiets kan een familielid, kennis of vrijwilliger een fietstochtje maken met een van de inwoners van het Prins Hendrikhuis. Dit is in 2017 geopend in de voormalige technische school aan de Prins Hendrikstraat. Het is een verzorgingshuis voor mensen met geheugenverlies, veroorzaakt door onder andere dementie en alzheimer. Met de duofiets kunnen deze mensen wat vaker genieten van de omgeving, waarin ze niet meer zelfstandig kunnen wandelen of fietsen.

Doelgroep haringparty verbreden
Eerdere goede doelen waren de Kledingbank, een tweede 'golfkarretje' voor de Vredense Hof, de 'tovertafel' van stichting De Lichtenvoorde en het 'Schone was'-project van de F.C. Trias in samenwerking met Estinea. De Rotaryclub gaat in de komende jaren door met de haringparty's, waarbij geld ingezameld wordt voor goede doelen. De belangstelling ervoor mag van het bestuur nog wel groter worden. Daarom moet het een bijeenkomst worden van meer soortgelijke organisaties voor ondernemers, zoals de Lionsclub en de Juniorenkamer. Maar ook de banden met de OWIN, de Ondernemerskring Winterswijk worden nauwer aangehaald.

Haringparty bij Strandbad om geld in te zamelen. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant