Het bankje staat er weer prachtig bij! Foto: Lieneke Smid
Het bankje staat er weer prachtig bij! Foto: Lieneke Smid

Mozaiekbankje bij De Esch weer als nieuw

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor vrije basisschool De Esch staat een mozaïekbankje. Dat bankje was vervallen en moest verwijderd of gerestaureerd worden. Met dank aan De Winterswijkse Uitdaging werd het het laatste. WAM & VanDuren en Bouke Knappt op boden aan het bankje op te knappen. Betting Ressing Tegels & Natuursteen uit Groenlo stelde de benodigde tegels ter beschikking. Tot blijdschap van directie, leerkrachten, ouders en leerlingen van De Esch staat er nu weer een mooie bank voor de school aan de Rusthuisstraat.

"Het is erg mooi geworden", zegt Joke Rebel, directeur van de school. "Mooier dan we ooit hadden kunnen denken. Een medewerker van WAM & VanDuren is er tijdens de meivakantie en enkele dagen erna heel hard mee aan het werk geweest. Het resultaat is er ook naar. Het is echt vakwerk." Het bankje is enkele jaren door alle leerlingen van de school in het kader van een kunstweek gemaakt, maar al snel lieten de steentjes los waardoor de school voor de keuze stond het op te knappen of af te breken.

Professioneel
Het was ouder Sander Damen die tijdens een beurs in theater De Storm namens de school een verzoek deed bij De Winterswijkse Uitdaging. "Al snel meldde Bas Hommelink zich. Hij is directeur van WAM & VanDuren en bood aan het bankje volledig op te knappen," zegt Damen. "In mei heeft een medewerker van Bauke Knappt op, onderdeel van WAM & VanDuren, er keihard aan gewerkt. Die heeft het echt professioneel uitgevoerd. Begin juni was het bankje klaar." Voor de benodigde tegels vroeg Damen Winterswijker Jeroen Swienink om hulp. "Jeroen is bedrijfsleider bij Betting Ressink in Groenlo," licht Damen toe. "Ik vroeg om tegels die niet meer gebruikt konden worden, maar ik kreeg zeven vierkante meter nieuwe tegels. Dat is toch super?"

Dankzij de Winterswijkse Uitdaging staat er voor De Esch weer een toekomstbestendig bankje. "En daar zijn we De Winterswijkse Uitdaging, WAM & VanDuren en Betting Ressing heel dankbaar voor", aldus Rebel.

De Winterswijkse Uitdaging brengt non-profit organisaties met een wens in contact met ondernemers die die wens kunnen vervullen. Het gaat hierbij om het met gesloten beurs beschikbaar stellen van diensten en goederen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant