Afbeelding

Volop vacatures bij Vrijwilligerspunt

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook deze week weer een selectie van de nog openstaande vacatures.

Vereniging Het Museum
Houdt zich bezig met het in stand houden, beheren en exploiteren van de museumcollectie en het inrichten van exposities met veelal historische onderwerpen. De vereniging heeft 1000 leden, 125 mensen zetten zich één of meerdere dagdelen in om de vereniging en de drie musea draaiende te houden. Daarnaast organiseert men excursies en fietstochten. Gedurende het winterseizoen is er een aanbod aan lezingen. Ook het uitgeven van boeken rekent Vereniging Het Museum tot haar taak. Verder zijn er activiteiten op het gebied van archeologisch onderzoek en maakt de transcriptiewerkgroep van Vereniging Het Museum historisch bronnenmateriaal toegankelijk voor een breed publiek.

Voor de diverse locaties heeft men veel mensen nodig. Voor de weverij zoekt men wevers. Voor de bouwploeg zoekt men handige handjes. Denk hierbij aan loodgieters, timmerlieden enzovoort. Wilt u bijdragen aan het levend houden van de rijke Wenterse historie? Vereniging Het Museum kan uw hulp goed gebruiken.

VIT hulpbijmantelzorg
Zoekt iemand die een mevrouw in een rolstoel kan begeleiden naar een kaartavond. Voorwaarde is wel dat men mevrouw even buiten het dorp met een auto op moet kunnen halen.

FC Winterswijk
Op zoek naar een leuke en gezellige vrijwilligersklus? Voor de jaarlijks terugkerende rommelmarkt zoekt FC Winterswijk mensen die willen helpen bij de opbouw van de markt en mensen voor de markt zelf. Maandag 25 juni wordt er begonnen met de opbouw van de marktkramen, dinsdag 26 juni worden de goederen uitgepakt en de kramen ingericht. De markt is op zaterdag 30 juni.

Sportkaart Aktief Winterswijk
Andere mensen in beweging krijgen, zowel letterlijk als figuurlijk. Op je lijf geschreven? Dan is men op zoek naar jou! Binnen de gemeente Winterswijk wil men nog meer mensen in beweging krijgen. Daarvoor is de sportkaart 'Actief Winterswijk' ontwikkeld. Ben jij iemand die houdt van bewegen en kun je je enthousiasme overbrengen op anderen? Help mee en meld je aan bij het Vrijwilligerspunt.

De Wereldwinkel
De Wereldwinkel is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Heb jij affiniteit met duurzame fairtrade producten? Vind je het leuk om een vrijwilligersvereniging te leiden, winkelwerkzaamheden te coördineren en contacten met derden te onderhouden? Dan komt Frans Derksen graag met je in contact. Bij de Wereldwinkel Winterswijk werken zo'n 25 enthousiaste vrijwilligers.

Graafschap College / Taalschool
Heb je belangstelling en respect hebt voor andere culturen? Beheers je zelf de Nederlandse taal goed? Ben je zelfstandig en geduldig? Dan ben je wellicht de vrijwilliger die het Graafschapcollege zoekt als ondersteuning in de klas.

Heb je belangstelling voor één van de bovenstaande vacatures of wil je je zelf aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met het vrijwilligerspunt. Daarnaast heeft het WUh, de werkplek van het Vrijwilligerspunt vergaderruimtes te huur. Maatschappelijke organisatie kunnen deze ruimtes tegen een geringe vergoeding voor een of meerdere dagdelen reserveren.

Het WUh, De Winterswijkse Uitdaging en Het Vrijwilligerspunt zijn gevestigd aan de Torenstraat nr 9, telefoonnummer 0543 200026. E-mail info@vpwinterswijk.nl. Inloopspreekuur is van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant