Lara Hallers. Foto: PR Penta Winterswijk
Lara Hallers. Foto: PR Penta Winterswijk (Foto: PR Penta Winterswijk)

Goud op balk op NK voor Lara Hallers

WINTERSWIJK - Op zaterdag en zondag vonden in Almelo de meerkamp- en toestelfinales plaats waaraan Penta Winterswijk-instapper N3 Lara Hallers en senior A Rachel Nijbroek deelnamen.

Zaterdag mocht Lara haar wedstrijd turnen. Ze moest op de balk beginnen en liet een mooie oefening zien, helaas was ze de richting een beetje kwijt en sprong aan de verkeerde kant van de balk af. Dit koste haar helaas een halve punt aftrek. Daarna door naar de vloer, waar zij een prima oefening turnde en vervolgens naar de sterkste toestellen van deze dag, de sprong en brug. Een super sprong en een nog mooiere brugoefening waar ze het hoogste cijfer van de dag haalde. Dit alles bracht Lara naar een hele mooie vierde plaats.

In de laatste ronde van de zaterdag mocht Rachel aan de slag. Zij liep slechts vijf weken geleden een behoorlijke enkelblessure op. Daarom is het bijzonder dat ze toch kon deelnemen aan deze wedstrijd. Ze turnde een keurige vierkamp en is in de einduitslag op een 27ste plek in al dit turngeweld gekomen.

De zondagmiddag, de dag van de toestelfinales. Rachel mocht in de eerste ronde de sprong doen. Met een overslag salto gehurkt en een tsukahara gestrekt is ze op een negende plek terecht gekomen.

Lara mocht in de laatste ronde van dit warme weekend op de balk haar oefening laten zien en heeft zich gerevancheerd: met een super stabiele en strakke oefening liet Lara de concurrentie de hielen zien. Ze kwam op de eerste plek.

reageer als eerste
Meer berichten