De Tricot. Foto: PR
De Tricot. Foto: PR (Foto: PR De Woonplaats)

De Tricot in tv-documentaire op Omroep Gelderland

WINTERSWIJK - Omroep Gelderland besteedt maandag 11 juni in het programma 'Gebruikte stenen' aandacht aan de Tricot in Winterswijk, een van de mooiste stukjes industrieel erfgoed van Nederland. De uitzending maakt deel uit van een zesdelige tv-documentaire over industrieel erfgoed in Gelderland. 

De Tricotfabriek bood werk aan een groot aantal inwoners van Winterswijk. In ieder gezin was wel een familielid dat bij of voor de Tricot werkte. Eind jaren zeventig stortte de textielindustrie helemaal in en moest de Tricot haar deuren sluiten. Er kwam daarmee een einde aan de productie van hoogwaardige tricot in Winterswijk. Meer dan 25 jaar stond de Tricot leeg. Vele plannen zijn er bedacht maar nooit uitgevoerd. De Woonplaats kocht uiteindelijk het complex en ontwikkelde er een woonplan voor. De gebouwen werden in oorspronkelijke stijl gerestaureerd met alle moderne woonvoorzieningen van deze tijd.

De uitzending is maandag 11 juni voor het eerst te bekijken om 17.20 uur. Daarna wordt de uitzending elk uur herhaald. TV-programma's zijn ook online (terug) te zien via www.gld.nl/tv en YouTube (TV Gelderland).


www.gld.nl/gebruiktestenen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden