Van 26 tot en met 29 juni is Winterswijk weer de startplaats van de Internationale Fiets4daagse. Foto: Ron Rensink
Van 26 tot en met 29 juni is Winterswijk weer de startplaats van de Internationale Fiets4daagse. Foto: Ron Rensink

Voorinschrijving Internationale Fiets4daagse

WINTERSWIJK - In de week van 18 juni tot en met 23 juni kunnen de fietsliefhebbers zich bij de VVV in Winterswijk alvast voorinschrijven als deelnemer aan de lustrumeditie van de Internationale Fiets4daagse Winterswijk. Het evenement vindt plaats van dinsdag 26 juni tot en met vrijdag 29 juni. Vier dagen lang kunnen de fietsers dan weer genieten van nieuwe routes door het Achterhoekse coulisselandschap en het Duitse grensgebied.

Er kan keuze gemaakt worden uit drie afstanden : 25-, 40- of 60 kilometer. De te fietsen afstand bepaalt men zelf bij de diverse routesplitsingen.
De nieuwe routes, die dagelijks duidelijk worden uitgepijld, gaan iedere dag in een andere richting. Op de openingsdag is er de westroute door onder andere Miste, Corle, Bredevoort, Barlo (NL), Aalten en Het Woold. Woensdag fietsen de deelnemers oostwaarts door Huppel, Ratum, Oeding, Gross Burlo, Kotten en Brinkheurne.
Donderdag is er de noordroute waarbij Meddo, Zwillbrock, Rekken, Eibergen, Holterhoek en Zwolle het parcours vormen. Op de slotdag is er de zuidroute met voor het merendeel Duitse wegen door Het Woold, Barlo (D), Bocholt, Rhede en Vardingholt. Iedere dag is er bij de controlepunten en finish muziek en zang.
Start en finish zijn iedere dag bij het sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg in Winterswijk ; deze locatie staat vanaf de invalswegen duidelijk aangegeven en er is voldoende parkeergelegenheid. Er kan iedere dag gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur, net als in vorige jaren verwachten de organisatoren zo'n tweeduizend deelnemers.
Bij genoemde voorinschrijving krijgt men 2 euro korting op een 4-dagenkaart : deze kost dan 10 euro, terwijl men bij het startpunt 12 euro betaald. Een bijkomend voordeel van voorinschrijving is dat men op de startdag niet in de rij bij de aanmelding hoeft te staan en direct kan vertrekken. Dagkaarten zijn alleen maar bij het startpunt verkrijgbaar voor 3,50 euro. Deelnemers met een 4-dagenkaart, die minimaal drie dagen hebben meegefietst, krijgen na afloop een fraaie herinneringsmedaille. Ook dingen zij mee in een gratis verloting met als hoofdprijs een fonkelnieuwe fiets.


fiets4daagsewinterswijk.nl

wfevenementen.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten