Martijn Obbink. Foto: PR
Martijn Obbink. Foto: PR

Obbink KWF-Run met Kids-Run en belangrijke sponsoractie

WINTERSWIJK - De Obbink KWF Run die op zondag 17 juni door Atletiekvereniging Archeus wordt gehouden, is niet alleen een sportieve actie van de deelnemers maar ook een sportieve actie van de sponsor. Iedereen die bovenop het inschrijfgeld nog tenminste 2,50 euro bij-past, krijgt een gratis hardloopshirt. Deze extra bijdrage komt volledig ten goede aan de sponsoropbrengst voor het KWF Kankerfonds. Maar daar blijft het niet bij. Ook bij de Kidsrun, welke op de atletiekbaan plaatsvindt, kunnen de kinderen zich ook door hun ouders, familie of buren laten sponsoren. Ook deze opbrengst komt volledig ten goede aan het KWF Kankerfonds.

Obbink Elektronica en het KWF Kankerfonds zijn al enige tijd met elkaar verbonden. Uit maatschappelijk oogpunt is gekozen voor KWF om het feit dat één op de drie Nederlanders wel op een of andere manier met kanker te maken krijgt. Dus een belangrijk 'merk' om uit te dragen. Mede-eigenaar Martijn Obbink is zelf ook een fervent hardloper en zo is de link met dit evenement gauw gelegd. Obbink is overigens van oudsher een Winterswijks onderneming, in 1943 op de huidige stek in de Wooldstraat gestart als Radio Obbink. Inmiddels telt het bedrijf zes winkels met nog één op komst in Doetinchem, twee Boxxer-outlets en een servicecenter in Lichtenvoorde. Zowel Archeus als Obbink hopen voor de toekomst op een succesvolle samenwerking van dit jaarlijkse evenement.

Het parcours voor de Kidsrun is uitgezet op de atletiekbaan van het sportcomplex De Hunenbulten. Het parcours voor de afstanden 5, 10 en 21,1 kilometer loopt door het mooie buitengebied van Winterswijk met start en finish eveneens op het sportcomplex aan de Vredenseweg 136 in Winterswijk.

De starttijden zijn als volgt: 9.00 uur: 1 km Kidsrun (tot en met 11 jaar); 9.30 uur: 2,5 km Kidsrun (tot en met 15 jaar); 10.00 uur: 5 km, 10 km en 21,1 km prestatieloop. Voorinschrijven kan via inschrijven.nl, tot en met 15 juni en hierna kan inschrijven op de wedstrijddag tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine.

Meer berichten