Voorzitter Klazien Hartemink wordt geflankeerd door Els Geurink en (rechts) Els Jumelet. Foto: PR
Voorzitter Klazien Hartemink wordt geflankeerd door Els Geurink en (rechts) Els Jumelet. Foto: PR

Birsan grijpt naast titel

WINTERSWIJK - Vorige week sloot Bridgeclub de Robber het competitieseizoen 2017-2018 in zaal Nijenhuis af. De laatste speelavond zelf telde niet meer mee voor de competitie, het is een gezellige drive waarbij tussen het spelen door de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd.

In de competitie van de Robber worden de resultaten van 32 speelavonden meegeteld. De spelers zijn ingedeeld naar sterkte in drie lijnen. Elke speelavond kan een speler van lijn wisselen, afhankelijk van het behaalde resultaat van de laatste vijf speelavonden. Hiermee is een direct resultaat voelbaar na een goed of slecht gespeelde avond. Via het systeem van meesterpunten van de Nederlandse Bridge Bond speelt de club ook mee in de landelijke bridge-competitie.

Als eerste werden de dames Els Geurink en Els Jumelet gehuldigd voor het feit dat zij slemkampioen waren geworden. Zij behaalden dit onder meer door in de competitie twee keer een groot slem (hoogst mogelijke score) te bieden én met succes te spelen. Sinds zij samen bridgen werden deze dames voor de tweede keer slemkampioen, maar het behalen van twee keer een groot slem in hetzelfde seizoen, is vrij uitzonderlijk.

Het hoogste gemiddelde resultaat op een competitie avond werd behaald door de dames Marja Erren en Annelies van der Meij. Zij speelden op 3 april een topscore met een percentage van 76,67%. Goed voor een huldiging voor het hoogst behaalde percentage tijdens het seizoen.

De prijs voor het viertallen (spelvorm waarbij niet in paren maar in teams van vier tegen elkaar wordt gebridged) ging naar het team Heijermans bestaande uit Ellen Bekkers en Joost Braaksma met Gerhard Gossink en Jan Wolters, samen goed voor 108 punten. In de middenbouw werd gewonnen door het team Laemen, bestaande uit het onlangs benoemde erelid Winnie Laemen en Marga Hissink samen met Marijke en Henk Bosman. Het team Jonker won in de onderbouw en bestond uit Jan Jonker en Jannie Roerdink samen met Elly Bresser en Willemien van de Riet.

Aan het eind van de avond werden uiteindelijk de clubkampioenen bekend gemaakt, het paar dat de meeste rankingpunten heeft behaald in de gehele competitie. Hier greep nieuwkomer Cezar Birsan net naast de kampioenstitel. Hij behaalde samen met Hans Jansen een gemiddelde ranking van 93,1 punten maar omdat Cezar pas sinds afgelopen oktober lid is, speelde hij maar zeventien van de minimaal vereiste twintig wedstrijden. Daardoor werden René Lejeune en Frits Lindenhovius clubkampioenen met een gemiddelde ranking van rond 93,0 punten.

Dit kleine verschil maakt de strijd in de bovenste geledingen van de club volgend seizoen extra spannend. Na het vertrek vorig jaar van Onno Beijers, die samen met Rick de Nooijer vele jaren regeerde als clubkampioen, zijn er een aantal nieuwe paren gevormd waarvan de verwachtingen hoog liggen. Het nieuwe seizoen start op dinsdag 2 september. De komende drie maanden wordt bij de Robber Zomerbridge gespeeld.


www.derobber.nl

Meer berichten