Topscorer Sjors Storkhorst van RKZVC wordt in de bloemetjes gezet door Ajax-icoon Sjaak Swart. Foto: Theo Huijskes
Topscorer Sjors Storkhorst van RKZVC wordt in de bloemetjes gezet door Ajax-icoon Sjaak Swart. Foto: Theo Huijskes (Foto: )

Prijzen en awards tijdens Achterhoekse Voetbalnacht

Tal van voetbalprominenten in de spotlights

Door Theo Huijskes

REGIO - De derde Achterhoekse Voetbalnacht in stadion De Vijverberg in Doetinchem werd ingevuld met een programma waarbij regionale voetbalprominenten in het zonnetje werden gezet. In de goedgevulde businessruimte van BVO De Graafschap zorgde Domien Esselink als presentator voor de aftrap van een gevarieerde avond met huldigingen, interviews en filmpjes.

Voorafgaande aan het huldigingsfestijn vond er in het stadion van De Graafschap een walking football-toernooi plaats met tal van oud-sterspelers. Onder hen onder andere Sjaak Swart (Ajax), Kees Kist (AZ), Ben Wijnstekers (Feyenoord), Dick Schoenaker (Ajax) en Ernie Brandts (PSV). Deze kopstukken uit het vaderlandse voetbal maakten ook onderdeel uit van het avondgebeuren, waarbij een aantal van hen aanschoven aan de interviewtafel.

Begroting van 8,5 miljoen
Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap, op deze dag 49 jaar geworden, maakte van de gelegenheid gebruik om zich lovend uit te laten over de supporters van De Graafschap. "De aanhang van De Graafschap is een voorbeeld in geheel Nederland. Het bewijs hiervan werd alleen al geleverd voor, tijdens en na de beslissende promotiewedstrijd." Ostendorp vertelde dat de begroting van de club zal stijgen van 6,2 naar minimaal 8,5 miljoen. "Henk de Jonge en Peter Hofstede zijn druk in de weer om nieuwe spelers aan te trekken. Dat gaat lukken, want wij zijn hier in staat om spelers te halen waarbij de beleving voorop staat en die weten dat ze hier in een warm bad terechtkomen. Daarnaast zijn wij in gesprek met de gemeente Doetinchem over een nieuwe trainingsaccommodatie. Ik ben er zeker van dat wij samen op korte termijn belangrijke stappen gaan maken."

Prijzen en awards
Middelpunt van de avond, georganiseerd door KNVB, De Graafschap, Brandpepper, De Persgroep en Achterhoek Cup, was de uitreiking van een serie prijzen en awards. Zo gingen De Gelderlander-awards naar een tweetal topscorers uit de afgelopen amateurvoetbalcompetitie: Onur Ilbay (DCS) in de Liemers en Sjors Storkhorst (RKZVC) in de Achterhoek. Als de best geklasseerde spelers in het eindklassement van het Elftal van de week werden Marco Olthuis (Silvolde) als winnaar en Michiel Krabbenborg (RKZVC) en Jaël Krosse (Silvolde) in de bloemetjes gezet. De prijs voor het grootste voetbaltalent van het jaar ging naar de uit Etten afkomstige, nu bij Ajax spelende Harm Dieker. Werd Keijenburgse Boys gekozen tot beste vereniging van het jaar, het predicaat beste voorzitter werd toegekend aan preses Raimond Smit van AD '69 uit Aalten. De award horende bij de beste vrijwilliger werd in ontvangst genomen door Herman Groot Wassink van Pax en Wijnand Rutgers uit Dinxperlo kon zijn geluk niet op met de prijs behorende bij de beste scheidsrechter.

Meer berichten