advertorial

De voordelen van strijkvrije overhemden + bijpassende wastips

Veel mannen vinden het een genot, overhemden die je niet hoeft te strijken, ofwel strijkvrije overhemden. Over het algemeen vinden mannen strijken een vervelend klusje. Daarnaast zijn strijkvrij overhemden ook ideaal voor de man die niet 's ochtends zoveel tijd heeft. Daarnaast zijn strijkvrije overhemden ook handig voor de mannen die vaak op een business trip gaan. Overhemden in een koffer is geen goede combinatie. Maar zijn deze overhemden wel echt zo strijkvrij als de leverancier zegt? Zijn de overhemden met een speciaal middel behandeld waardoor het overhemd strijkvrij is? En daarnaast nog een aantal handige tips hoe je je overhemden nagenoeg strijkvrij houdt met wassen. 

Overhemden die 100% strijkvrij zijn bestaan niet
Overhemden zijn helaas niet 100% strijkvrij. Dit komt omdat de overhemden met een speciaal middel zijn behandeld. Dit speciale middel was je er na een tijdje uit. Het overhemd zal na de eerste keer wassen er meer strijkvrij uitkomen dan na de tiende keer. Daarnaast zijn er meerdere bekende merken die pretenderen dat 100% strijkvrije overhemden niet bestaan zonder concessies te doen. Een van deze merken is bijvoorbeeld Eton. Zei zeggen het volgende: "Er is één belangrijke reden waarom wij geen volledig strijkvrije overhemden maken: ze zijn niet ademend.". Overhemden die strijkvrij zijn gemaakt met ammonia kunnen de strijkvrijheid al na 10-20 wasbeurten verliezen." Jacques Britt geeft als merk ook eerlijk aan strijkvrij te benaderen. En dat lijkt voor nu juiste opmerking.

Een aantal handige tips hoe je strijkvrije overhemden wast

Tip 1: was de overhemden niet te heet.
Overhemden die dagelijks gedragen worden, hoeven niet warm gewassen te worden. Pas als er een echte vlek in zit, bijvoorbeeld omdat je iets morste, is het handig om wat warmer te wassen. Anders is het verstandig om de overhemden op 30 graden wassen. Dit zorgt ervoor dat het katoen mooi blijft. Let wel op of het wasmiddel dat je gebruikt geschikt is om met een lage temperatuur te wassen. Anders worden de overhemden niet goed gereinigd.

Tip 2: let op welk wasmiddel je gebruikt. 
Gebruik bij voorkeur vloeibare wasmiddelen en vermijd bleekmiddelen of wasverzachters. Voor kleding heb je verschillende soorten wasmiddel. Je hebt wasmiddel voor donkere-, gekleurde en  witte kledingstukken. Veel huishoudens hebben maar één wasmiddel in huis. Het is beter voor het mooi houden van je kleding de goede soort wasmiddel te gebruiken. De kleur zal er langer mooi uitzien. Let dus goed op welke overhemden je bij elkaar stopt en welk wasmiddel je gebruikt.

Tip 3: gebruik de buitenlucht om het overhemd te laten drogen.
Hang het overhemd na het wassen op een haakje en laat het drogen. Stop het strijkvrije overhemd niet in de droger. Dit kan de stof beschadigen. Het katoen van het overhemd kan beschadigd worden waardoor het makkelijker zijn kleur en vorm verliest. 

Tip 4: Laat de wasmachine niet te hard centrifugeren.
Rond de 600 toeren is prima voor je overhemden. Als je de trommel veel harder laat centrifugeren kan het overhemd beschadigd raken. Als het toerental van de wasmachine lager is zullen er minder beschadigingen optreden, wat op den duur er voor zorgt dat het overhemd langer meegaat.

Tip 5: was de overhemden binnenste buiten.
Door het overhemd binnenstebuiten te wassen zal het overhemd langer mooi blijven. Het overhemd raakt tijdens het wassen de wastrommel aan waardoor er kleine beschadigingen kunnen optreden. Op den duur kan dit voor kleurverlies en stof schade zorgen (dit hangt ook af van de weving van het overhemd). Als het overhemd binnenstebuiten wordt gewassen beschadigd het vooral de binnenkant.
 
Tip 6: kijk altijd op het label in de binnenkant van het overhemd.
Hier staat hoe warm je het overhemd kan wassen en hoe heet je het overhemd kan strijken. 

Strijkvrij overhemden bestaan wel, maar worden naarmate je ze wast minder strijkvrij. Daarnaast kan de stof open geweven zijn en daarmee wat dunner. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een strijkvrije overhemd? Kijk dan eens op overhemden.com en kies uit meer dan 1000+ strijkvrije overhemden.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten