Deelnemers én publiek genieten van Rondje Winterswijk. Foto: PR
Deelnemers én publiek genieten van Rondje Winterswijk. Foto: PR

Rondje Winterswijk 'trapt 'm weer an'

WINTERSWIJK/MEDDO - Zaterdag 26 mei is de zevende editie van Rondje Winterswijk, de bekende toertocht voor oldtimer bromfietsen van voor 1986. Start is vanuit Motor Hotel Meddo aan de Goorweg 9-11 te Meddo. Inloop met koffie vanaf 10:30 uur en vertrek om 11.30 uur. Voor het publiek een feest der herkenning met al die verschillende merken en modellen. Voor de deelnemers dé gelegenheid bij uitstek om heerlijk te toeren en te genieten van de sfeer en gezelligheid onder gelijkgestemden.

Het is zeker de moeite waard om naar Meddo te komen om al die bromfietsen te bekijken. Er zitten bromfietsen tussen die 40 jaar en ouder zijn en die er als nieuw uitzien. Maar ook kom je ze tegen die in die 40 jaar nog nooit een poetsdoek hebben gezien, maar net zo goed presteren als de volledig gerestaureerde bromfietsen. Al deze bromfietsen behoren inmiddels tot het mobiele erfgoed. In Meddo komen tussen de 80 en 110 brommers bijeen voor deze schitterende tocht van ongeveer 80 km door de Achterhoek. Deelnemers komen uit heel het land, onder andere Tuitjenhorn, Roermond, Sint Oedenrode, Herten, Deventer, Hengelo, Almelo en natuurlijk uit de directe omgeving. Omdat Rondje Winterswijk een jaarlijks terugkerend evenement is, is er al vriendengroep ontstaan die er ieder jaar weer een heel bromfietsweekend van maakt op een van de Winterswijkse campings. Tijdens de tocht is er twee keer pauze met een drankje en een hapje. Na terugkomst in Meddo ontvangt iedereen een herinnering aan de tocht.

Iedereen met een oude brommer van voor 1986 in de schuur, kan meedoen. Let wel, de gemiddelde snelheid is 40 km per uur, dus niet geschikt voor rolaandrijving (Solexen). Een bezemwagen is aanwezig voor de pechgevallen. Opgeven voor deze tocht kan nog steeds per e-mail via info@bromfietstoer-tochten.nl of telefonisch: 0657985404 . Deelname kost 8 euro.


Meer berichten