Arjan Schepers bij Groei & Bloei

WINTERSWIJK - Het was de bedoeling van Arjan Schepers om op 17 april naar Winterswijk te komen, maar dat ging op het laatste moment niet door. De vele plantenliefhebbers die zijn lezing voor Groei & Bloei afd. Oost Gelre-Winterswijk hadden willen bijwonen krijgen een tweede kans: op dinsdag 15 mei.

Schepers zal de aanwezigen bij deze informatieavond vertellen wat zij moeten weten om (nog) meer te genieten van een planten-aankoop. Het onderwerp van de avond is: 'Vaste planten in hun natuurlijke omgeving'.
De vraag 'Waar past een plant het beste in mijn tuin?' is voor tuinliefhebbers regelmatig een probleem. We kopen bijvoorbeeld een plant omdat die zo mooi bloeit en eenmaal thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Maar eigenlijk zou het andersom moeten: zoek een plant bij de plek in de tuin die je hebt en de kans op succes is dan veel groter.
Arjan Schepers heeft een vaste plantenkwekerij in Mariënheem met een bijzonder assortiment: "Wij kweken alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Planten indelen op basis hiervan helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting. Om een en ander wat duidelijker te maken neem ik ook planten van mijn kwekerij mee die de aanwezigen kunnen kopen".
Deze avond wordt gehouden bij Hotel Mondriaan (voorheen Hotel Bulten) in Winterswijk en begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei kunnen gratis naar binnen en niet-leden betalen 3,50 euro.

Meer berichten