Gelders kampioen sneldammen Gerrit Klompenhouwer. Foto: PR
Gelders kampioen sneldammen Gerrit Klompenhouwer. Foto: PR

Gerrit Klompenhouwer Gelders kampioen sneldammen

WINTERSWIJK - Winterswijker Gerrit Klompenhouwer is kampioen geworden op het Gelders kampioenschap sneldammen in de C-klasse. Hij mag door deze prestatie deelnemen aan het Nederlands kampioenschap, dat op 9 juni wordt gehouden. Hij krijgt gezelschap van plaatsgenoot Frits Zegelink. Deze werd zesde in de A-klasse, maar mag door het afzeggen van de nummers 4 en 5 toch mee naar het NK.

Naast Klompenhouwer en Zegelink waren op zaterdag 28 april bij de kampioenswedstrijden in Almen nog twee WDV'ers van de partij: Erik ten Hagen en Frank ten Hagen. Zij vielen niet in de prijzen, maar kwamen ook goed voor de dag.
Met een speeltempo van 5 minuten + 5 seconden per zet werd er in drie verschillende klassen deelgenomen, waar voor allen vijftien wedstrijden op het programma stonden. Voor een plek op het NK moesten de dammers bij de eerste vier eindigen.
De voor DIOS-Achterhoek uitkomende Gerrit Klompenhouwer nam deel in de C-klasse (rating 700 tot 900), waar ook enkele deelnemers uit andere groepen tegenstander waren. Met drie punten uit vier wedstrijden was zijn start nog niet zo goed, maar hierna kwam Gerrit op stoom. Uiteindelijk wist hij, middels tien zeges, drie gelijke spelen en twee nederlagen, kampioen te worden.
WDV'er Frank ten Hagen nam deel in de B-klasse (rating 900 tot 1100). Zijn start was prima met twee overwinningen, maar dat werd vervolgd met twee nederlagen. Uiteindelijk wist hij met negen overwinningen, één remise en vijf nederlagen keurig vijfde (gedeeld derde) te worden, met daarbij een aantal mooie partijen en combinaties.
WDV'ers Erik ten Hagen en Frits Zegelink namen deel in de A-klasse (rating boven 1100). Hier kon Frits een uitstekende start geen vervolg geven. Uiteindelijk werd hij met vijf zeges, zes remises en vier nederlagen wel keurig zesde. De start van Erik was iets minder, maar hij zette daarna weer een mooie serie neer, waarmee hij, middels negen zeges, drie remises en drie nederlagen met 21 punten knap vierde werd. Hij zag echter af van zijn NK-plek, net als de nummer 5, waarmee Frits alsnog een ticket in de wacht sleepte voor het NK sneldammen op het hoogste niveau.

Meer berichten