Dammer Paul Hageman pakt eerste overwinning

WINTERSWIJK - Deze week was er een verrassing in de halve finale van de BijHillen-cup en een spannende strijd in de competitie, maar het meest bijzondere van de damavond was toch dat Paul Hageman zijn eerste overwinning wist te behalen.

Na zijn deelname aan het huisdamtoernooi, twee jaar geleden, was Paul Hageman een aantal keren dicht bij een overwinning en speelde hij ook al enkele keren gelijk, maar winnen deed hij nog niet. Na de laatste weken al degelijk spel te hebben laten zien, werd zijn aanhoudende strijd nu eindelijk beloond. In zijn partij tegen Wim Klaassen had Wim met het centrum in zijn bezit misschien wel de controle, maar nadat hij een foutje maakte, waar Paul al een tijdje op loerde, sloeg de laatste genadeloos te met een 2 om 4 combinatie met doorbraak naar dam, waardoor zijn eerste overwinning een feit werd (2-0).

Halve finales BijHillen-cup
In de bekercompetitie werden de twee halve finales gespeeld. In deze wedstrijden valt altijd een beslissing, gezien de hogere rating moesten Wim Sonderen en Erik ten Hagen in hun partijen minimaal een schijf voor zien te eindigen.
De eerste halve finale ging tussen Wim Sonderen en Erik Oonk. Hier was het Wim die in het middenspel, met klassiek spel, middels een forcing op één schijf voorsprong kwam. Dit voordeel wist hij foutloos uit te spelen, waarmee hij zich als eerste wist te plaatsen voor de finale van de BijHillen-cup.
De tweede halve finale was een broederstrijd tussen Erik en Frank ten Hagen. Favoriet en titelverdediger Erik kon in deze partij echter geen vuist maken en kwam zelf onder druk te staan. Na een eindspelfoutje had Frank misschien wel de normale winst kunnen pakken; hij wist uiteindelijk met een voordelig gelijkspel verrassend de finale te bereiken.

De finale tussen Frank ten Hagen en Wim Sonderen belooft een spannende strijd te gaan worden tussen twee spelers die de beker in het verleden nog niet hebben gewonnen. Wim heeft hierbij het lichte voordeel van zijn lagere rating.

Onderlinge competitie
Voor de competitie namen, de op gelijke hoogte staande, Gerwin Doornink en Zeeg Jongkoen het tegem elkaar op. In een spannende partij leek Gerwin tegen het einde het voordeel te hebben, maar Zeeg wist er een remise uit te slepen. Beiden staan nu op een gedeelde tiende plaats, maar Zeeg krijgt met 1 punt achterstand en nog twee wedstrijden tegoed nog een kans om een plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Ratingcompetitie
Wim Bennink kwam er in zijn partij tegen Theo Stoverinck niet aan te pas. Na een verkeerde opbouw wist Theo zijn tegenstander helemaal vast te zetten. Wim moest offeren, maar bleef hopeloos staan, waarna niet veel later de strijd werd gestaakt (0-2). Theo houdt Wim hiermee onder zich in de ratingcompetitie.

Meer berichten