Ambassadeurs van Hart4Winterswijk zorgden ervoor dat ook de wijk Hazelder hartveiliger werd. Foto: PR
Ambassadeurs van Hart4Winterswijk zorgden ervoor dat ook de wijk Hazelder hartveiliger werd. Foto: PR

De Hazelder nu ook Hartveilig

WINTERSWIJK - Met ondersteuning van beachvlaggen zijn elf ambassadeurs in de afgelopen weken bij ruim 350 adressen in de Hazelder huis-aan-huis langs geweest om geld in te zamelen voor een eigen buurt-AED. Het initiatief van de stichting Hart4Winterswijk om in alle wijken van Winterswijk een AED te plaatsen werd ook hier warm ontvangen. Op het deelnameformulier konden bewoners kiezen uit drie opties: een bijdrage in contant geld, een eenmalige donatie op de rekening van Hart4Winterswijk of donateur worden van Hart4Winterswijk. Ruim 85% van de bewoners heeft meegedaan en 50 bewoners zijn donateur van Hart4Winterswijk geworden.

De opbrengst van de inzamelingsactie bleek voldoende voor de aanschaf en het toekomstige onderhoud van de buurt-AED. De AED is inmiddels geplaatst in een geklimatiseerde buitenkast bij de familie Piek aan de Koekoekstraat 18. Ambassadeur Hans Demkes: "We zijn heel blij met alle positieve reacties en bijdragen van de mensen uit onze buurt. Het motto van de Stichting Hart4Winterswijk, 'Wonen vlakbij een AED, een veilig idee', is daarmee in onze buurt de Hazelder ruimschoots gehaald."

Voorlichtingsavond
Johan Esendam, voorzitter van Hart4Winterswijk: "Met alleen de buurt-AED zijn we er nog niet. Rondom elke AED moeten er ook voldoende mensen zijn die kunnen reanimeren als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. Mensen weten vaak niet wat zij moeten doen. Daarom nodigen wij eind mei alle bewoners van die buurten waar onlangs een buurt-AED is geplaatst uit voor een voorlichtingsavond in de Mondriaanzaal van de theater de Storm. We vertellen dan hoe de melding en procedure van een hartstilstand bij de meldkamer van 112 verloopt. De werking van de AED wordt uitgelegd en er wordt een demonstratie van een reanimatie op een oefenpop gegeven. Na afloop kan men zich opgeven voor een reanimatiecursus, die wordt gegeven door instructeurs van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR)."


telefoon 06 12 06 04 01

e-mail info@hart4winterswijk.nl

Meer berichten