Jennifer Beskers in actie met haar tweespan. Foto: Gerben Olthof
Jennifer Beskers in actie met haar tweespan. Foto: Gerben Olthof

Leden Menvereniging Winterswijk presteren goed in 't Rommelgebergte

Algemeen

WINTERSWIJK - Niels Oonk, lid van Menvereniging Winterswijk, en zijn Welsh pony's hebben afgelopen weekend in het Rommelgebergte de samengestelde menwedstrijd in de rubriek pony-tweespannen klasse L gewonnen. Er was ook 'thuiswinst' voor Jennifer Beskers die met haar tweespan paarden de hobbyklasse paard op haar naam zette.

Niels Oonk won de dressuur, moest na de nodige strafpunten in de vaardigheid zijn voorsprong op zaterdag inleveren, maar nam op zondag revanche. Hij werd tweede in de marathon achter Jorn Elburg die net iets sneller was. Voor Oonk was dit genoeg voor de eindzege. Margot Broeze werd in dezelfde rubriek vierde.

Hobbyklasse
Ook Jennifer Beskers won de dressuur in haar rubriek, de Hobbyklasse. Hierbij was haar voorsprong zo groot, dat ze ondanks negen strafpunten in de vaardigheid aan de leiding bleef. In de marathon de volgende dag was alleen Freek Stronks sneller, maar dit stond de eindoverwinning van Beskers niet in de weg. Stronks werd derde achter Henry Wildenbeest. Hans Lobeek nam de vierde plek in en Jennifers vader Gerrit Beskers werd vijfde. In de hobbyklasse pony's werd Liza Aarnink tweede met een ponytweespan.

Ten Pas wint marathon
Ook in de rubriek ponytweespannen klasse M namen leden van Menvereniging Winterswijk deel. Matti Heideman werd tweede, Martijn ten Pas, winnaar van de marathon, zesde en Wilhelm Aarnink achtste. Jan Broeze was de enige deelnemer bij de tweespannen paard klasse L en wist met een mooi puntenaantal de wedstrijd uit te rijden. Renate Höfkes werd derde in de rubriek tweespan paard klasse Z.

Barrage
De altijd spectaculaire barrage, met een mooie geldprijzen beschikbaar gesteld door Auto Kempers, werd bij de pony's gewonnen door Edwin ter Maat en bij de paarden door Renate Höfkes.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant