Een scène uit de film. Foto: PR
Een scène uit de film. Foto: PR

Filmhuis Winterswijk: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 3 april de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. De voorstellingen in servicetheater Skopein aan de meddosestraat beginnen om 18.30 en 21.00 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

Stichting Filmhuis Winterswijk vindt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri een fantastische film die niemand mag missen!

De titel verwijst naar drie enorme reclameborden die Mildred Hayes heeft afgehuurd om op onconventionele wijze aandacht te vragen voor de lustmoord op haar dochter, zeven maanden geleden. Op een bloedrode achtergrond schreeuwen zwarte letters de voorbijgangers toe: "Verkracht terwijl ze stierf / En nog steeds niemand opgepakt? / Hoe kan dat, chief Willoughby?"
Mildred is de wanhoop nabij. Ze is haar dochter kwijt, haar man is ervandoor met een bimbo van nog geen twintig, ze heeft niks meer te verliezen. Ze is dus ook voor de duvel niet bang en al zeker niet voor de plaatselijke politie, genoemde chief Willoughby en zijn trouwe maar niet al te snuggere hulpje Dixon. Natuurlijk is Willoughby ( de zoveelste prachtige rol van Woody Harrelson) niet blij met de gang van zaken en hij probeert Mildred ertoe te bewegen de teksten te verwijderen. Als ze halsstarrig weigert, probeert Dixon het met zijn eigen, wat minder verbale aanpak.

Three Bilboards is een prachtige zwarte komedie met een messcherp scenario, een film die alle registers bespeelt én beheerst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant