De cast van Shrek de musical. Foto: Jan Nekkers
De cast van Shrek de musical. Foto: Jan Nekkers

Shrek De Musical: stormachtig avontuur vol zang, dans en humor

WINTERSWIJK - Op 17 en 18 maart speelt Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn 'Shrek De Musical'. Een dol dwaas avontuur met een wervelwind aan sprookjesfiguren en komische situaties. Joyce Willink en Nick de Vries zijn twee van de hoofdrolspelers.

In 'Shrek de Musical' speelt Joyce Willink de rol van Prinses Fiona: "De musical gaat over de lelijke Oger Shrek die als een kluizenaar zorgeloos in zijn moeras woont. Als zijn rust plotseling wordt verstoord doordat er allerlei sprookjesfiguren in zijn moeras opduiken, wordt hij boos en gaat hij verhaal halen bij 'Lord Farquaad': een kleine, gemene, opschepperige prins die de sprookjesfiguren heeft verbannen uit zijn thuishaven 'Duloc'." Nick de Vries speelt Ezel, de vriend van Shrek. Hij vervolgt: "Aangekomen in Duloc lukt het Shrek om een deal te sluiten met Farquaad. Hij krijgt zijn moeras terug, mits hij de prins helpt aan een prinses om mee te trouwen, en wel prinses Fiona. Zij zit echter opgesloten in een toren, bewaakt door een enorme draak. Samen gaan we op pad om haar te bevrijden. Het is een stormachtig avontuur met gevechten voor ware liefdes en waar schijn bedriegt als het gaat om innerlijk en uiterlijk."

Toffe uitdagingen
Joyce is al zeven jaar lid van Harlekijn en speelde al meerdere rollen. "De stemmingswisselingen zijn heel leuk om te spelen en in de liedjes zitten hele toffe uitdagingen. Ook vind ik het mooi dat Fiona een heel goed hart heeft en door het uiterlijk van Shrek heen kan kijken. Ik hou ook enorm van hoe lekker nonchalant Fiona is, daar kan ik me wel in vinden", aldus Joyce. Voor Nick is het zijn eerste musical bij Harlekijn. "Ezel is de beste vriend van Shrek, al is Shrek het daar niet altijd mee eens. Ezel kan namelijk heel gezellig zijn, maar is soms een beetje te enthousiast. Net als ik zelf. Het is voor mij de eerste keer op het podium, dus stiekem wel een beetje eng. Maar ik vind mijn rol super leuk en kan me er ook goed in inleven: lekker gek doen op het podium", aldus Nick.

Kaartverkoop
Alleen voor het matinee van zaterdag middag 17 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop á €16 via www.theaterdestorm.nl.

Meer berichten