Skopein Wivoc Heren 1. Foto: Noëlle Fotografie

Skopein Wivoc Heren 1 verliest in Doetinchem

Algemeen

WINTERSWIJK - Skopein Wivoc heren 1 speelde tegen koploper Seesing Personeel Orion heren 3. Ondanks een goede generale en veel inzet ging de wedstrijd met 3-1 verloten. Wivoc behoudt wel de tweede plek, met zes punten achterstand op Orion.

Elke start is even wennen en aftasten wat de tegenstander kan en gaat doen. Tot aan de 6-6 ging het gelijk op. Orian hield veel ballen van de grond en zo keek Wivoc ineens tegen een 12-6 achterstand aan. Wivoc kon terugvechten naar 16-15, maar via 20-19 verliest het team de eerste set met 25-20.

Met dezelfde opstelling staat Wivoc steeds een paar puntjes voor. Door een paar goede servicebeurten en iets minder foutjes gaat het naar 10-15 voorsprong. Na een wissel in het achterveld komt Orion terug tot 17-17. Het vervolg van de set gaat weer redelijk gelijk tegen elkaar op maar met een eindstand van 25-22 gaat helaas ook deze set verloren.

Met een iets andere opstelling loopt Skopein Wivoc elke keer een paar puntjes los. Nu lukte het wel om de voorsprong vast te houden. Met een tegenstander die iets meer gefrustreerd raakte (kwam die gele kaart), werd het 18-25 in Wivoc-voordeel.
De vierde set was dus erop of eronder. De start van de set loopt weer gelijk op. De service was aan beide kanten goed. Helaas valt in deze set de Wivoc-libero uit met een blessure. Helaas lijkt het bij Wivoc niet meer te lukken. Verlies met 25-18.
Al met al heeft Wivoc goed gespeeld maar bleken de jongens van Orion toch de betere te zijn.

De volgende wedstrijd is zaterdag 17 maart. Dan speelt Skopein Wivoc Heren 1 om 17.00 uur thuis in de Sport- en Turnhal tegen Vios Eefde.