Het Vrijwilligerspunt is gevestigd in het WUh. Foto: PR
Het Vrijwilligerspunt is gevestigd in het WUh. Foto: PR

Vrijwilligerspunt: trots op Winterswijk

WINTERSWIJK - Een aantal weken geleden kreeg het Vrijwilligerspunt de vraag of men een vrijwilliger in de kaartenbak had om twee jonge kinderen 's ochtends naar hun school in Lichtenvoorde te brengen. Dat is toen door een vrijwilliger, die dagelijks voor zijn werk naar Bocholt moet, opgelost. Ook de komende tijd zijn de ouders een aantal dagen niet in staat om de kinderen naar school brengen. Hoe mooi is het dan dat deze vrijwilliger een oproep doet en vier Winterswijkers weet te vinden die gezamenlijk een carpoolsysteem starten. De kinderen kunnen, door deze actie nu gewoon naar school.. Martin, Mattijs, Anne en John bedankt. Hieruit blijkt maar weer eens dat naast werk, hobby en gezin men ook wat voor de medemens kan doen.

Zo mooi en dankbaar kan vrijwilligerswerk dus zijn. Gewoon iets over hebben voor de ander levert voor de vrijwilliger ook het nodige op. Wilt u ook iets voor een ander betekenen? De afgelopen weken hebben zich weer een aantal organisaties gemeld die naar vrijwilligers op zoek zijn. Dat zijn onder andere.

GGNet: Zoekt vrijwilligers om bewoners met psychische klachten te ondersteunen
Transit Oost: Voor het nieuw te openen museum vraagt vrijwilligers om bezoekers te ontvangen, horeca activiteiten, toezicht houden, info te geven
Stichting Present: Zoekt flex-vrijwilligers (m/v) voor het uitvoeren van praktische en sociale projecten. De vrijwilliger weet van aanpakken en heeft een hart voor kwetsbare mensen. De vrijwilligere moet breed inzetbaar zijn en het leuk vinden om in groepsverband te werken.
Penta Winterswijk: Gymsportvereniging Penta Winterswijk organiseert regelmatig gymsportwedstrijden. Zo ook in het weekend van 24 en 25 maart. Dit betreft een grote nationale turnwedstrijd voor heren. Voor de op- en afbouw van toestellen in de sporthal is men op zoek naar sterke mannen in leeftijd van 18-60 jaar die behulpzaam willen zijn bij de op- en afbouw van de verschillende toestellen.
De Zonnebloem, afd.Winterswijk: Zoekt vrijwilligers om een gezellig uurtje te aan mensen die eenzaam zijn of een beperking hebben
Scouting Winterswijk:Is op zoek naar vrolijke vrijwilligers die aan willen pakken en die het leuk vinden om met kinderen te werken en te klussen.
Vluchtelingenwerk Oost Nederland: zoekt een vrijwilliger voor het project Time4You.
Zorgboerderij De Olden Gaorden: Zoekt creatieve sociale vrijwilliger die op de woensdag een activiteit wil organiseren.
Archeus: Zoekt voor de Rode Kruis wandeltochten op 24 en 25 maart vrijwilligers voor de catering en de pauzestop.

Dit is slechts een greep uit de vacatures. Op de site van het vrijwilligerspunt staan nog meer vacatures. Potentiële vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de site (www.vpwinterswijk.nl). Ook kan men van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 aanmelden bij het vrijwilligerspunt. Het vrijwilligerspunt is gevestigd in het WUh, Torenstraat 9, tel. 0543 200026, e-mail: info@vpwinterswijk.nl.

Meer berichten