De organisatoren hebben er zin in! Foto: PR
De organisatoren hebben er zin in! Foto: PR

Grensoverschrijdend feest voor Nederlandse en Duitse jongeren

WINTERSWIJK/OEDING – Op zaterdag 24 vindt een speciale avond, genaamd Party Cross The Border, plaats voor tieners van 12 tot en met 15 jaar bij Jugendhaus Tipi in Oeding. Het initiatief is afkomstig van de jongerenwerkorganisaties in Nederland en Duitsland.

Käse & Kartoffel is sinds 2015 een Euregionaal samenwerkingsverband tussen Jugendwerk Stadtlohn e.V., Jugendwerk Südlohn-Oeding e.V. en SPOT! Jongerenwerk Winterswijk. Het doel van het Käse & Kartoffel-project is ontmoetingen plaats laten vinden tussen jongeren uit Duitsland en Nederland. Zo hebben zij een gezellige tijd en wordt er bekendheid en bewustzijn gecreëerd over de buurlanden. In de eerste jaren heeft Käse & Kartoffel zich gericht op kinderen met de leeftijd van 8 tot 12 jaar en in 2016 werd er een succesvolle themadag georganiseerd voor deze jonge doelgroep. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op een oudere doelgroep, die van 12 tot en met 15 jaar. Zij kunnen zich uitleven tijdens een groot feest genaamd Party Across The Border/Neon Night.
De avond staat garant voor gezelligheid, lekkere muziek en dansjes en duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Kaartjes kosten drie euro per stuk en kunnen gekocht worden bij SPOT Jongerenwerk aan de Balinkesstraat 4 in Winterswijk, of via een bericht aan een van de jongerenwerkers van SPOT. Dit zijn Ersen Buz (0612065118 of ebuz@winterswijk.nl) en Nicole Rouwmaat (0623792574 of nrouwmaat@winterswijk.nl). Indien Party Across The Border/Neon Night nog niet van te voren uitverkocht is, kunnen er tickets aan de deur gekocht worden bij Jugendhaus Tipi aan de Lindenstraße 21 in Oeding.

Meer berichten