Roy Geurink wordt door Joram Taihuttu in het zonnetje gezet. Foto: Sander Damen
Roy Geurink wordt door Joram Taihuttu in het zonnetje gezet. Foto: Sander Damen

Roy's Gym, Scouting en STOA benoemd tot helden

WINTERSWIJK - De landelijke PvdA startte een 'heldenactie waarmee ze mensen in het zonnetje zetten die op lokaal niveau zich inzetten voor anderen. Het gaat om mensen die 'elke dag het verschil maken' en 'dagelijks hun steentje bijdragen om Nederland mooier te maken'. Met de heldenactie willen ze deze mensen in het zonnetje zetten en een gezicht geven. Het bestuur van de PvdA Winterswijk heeft in Winterswijk drie helden geselecteerd: Roy's Gym, Scouting Starckenrode en Stichting Ouderen Actief (STOA).

"Met deze actie willen wij namens de leden als bestuur van de PvdA Winterswijk mensen die naar onze mening een belangrijke bijdrage leveren aan Winterswijk in het zonnetje te zetten", licht Joram Taihuttu toe. "Er zijn veel Winterswijkers en organisaties die goede dingen voor Winterswijk doen zonder dat dat opvalt. Die mensen en organisaties willen we een gezicht geven." Taihuttu vormt samen met Gera de Koning, Marijke Hietkamp en zijn vrouw Sheila het bestuur van de lokale PvdA. "We hebben in het bestuur een aantal mogelijke helden besproken en uiteindelijk drie keuzes gemaakt: Roy Geurink van kickboksvereniging Roy's Gym, Scouting Starckenrode en Stichting Ouderen Actief (STOA)."

Motivatie
"We hebben voor Roy's Gym gekozen omdat Roy niet alleen kickbokstraining geeft", licht Taihuttu toe. "Hij maakt jongeren weerbaar, leert ze zelfbeheersing en zorgt ervoor dat ze mentaal en fysiek gezond zijn. Daarnaast zet Roy zich ook in voor mensen mensen met beperkte financiële middelen en zorgt hij er samen met de gemeente voor dat asielzoekers die willen trainen bij hem terecht kunnen. Hij betekent heel veel voor anderen en dat verdient aandacht. Vandaar de heldenstatus."
"Voor ons is ook de STOA een mooi voorbeeld", zegt bestuurslid Gera de Koning. "Het doel van de STOA is het sociale en culturele welzijn van de vijfenvijfftigplussers in Winterswijk te bevorderen. De STOA heeft geen band met politieke of levensbeschouwelijke groeperingen. Ze bieden Winterswijkse vijfenvijftigplussers voor een klein bedrag een grote verscheidenheid aan activiteiten. Dat gebeurt allemaal een beetje onzichtbaar op de achtergrond."
"'Jullie kunnen op mij rekenen' is een deel van de belofte die scouting aan leden doet", licht bestuurslid Marijke Hietkamp de keuze voor Scouting Starckenrode toe. "De leiding probeert dan ook alle leden deze houding bij te brengen. Samenwerken staat centraal. Overleg in plaats van competitie en iedereen moet mee kunnen doen. De gedrevenheid van leiding om zo steeds naar je leden te kijken, ze te stimuleren, ze zich te laten ontwikkelen is in onze PvdA-ogen een heldenstatus waard."

Uitreiking
Op woensdagavond 7 maart bezocht het PvdA bestuur Roy Geurink en het bestuur van de Scouting. Zowel Geurink als het bestuur van de scouting reageerde opgetogen op het initiatief van de lokale PvdA. "Ik was helemaal flabbergasted", vertelde Roy Geurink terwijl hij omringd wordt door leerlingen van zijn sportschool. "Het is erg leuk zo'n waardering te ontvangen."

"Wij ervaren zelf ook dat we misschien wat minder zichtbaar zijn dan andere verenigingen, het is leuk eens in het zonnetje gezet te worden", was de reactie van de Scouting. "Iedereen telt bij ons mee. Ook kinderen met een beperking." Donderdag 8 maart werd Stichting Ouderen Actief door het bestuur van de PvdA in het zonnetje gezet. Ook daar werd positief gereageerd op de actie: "We weten dat veel Winterswijkers blij zijn met wat wij organiseren, maar om nu zelf in het zonnetje gezet te worden, is een bijzondere ervaring."

Meer berichten