Mika (links) en Daphne in hun winkel. Foto: Lydia ter Welle
Mika (links) en Daphne in hun winkel. Foto: Lydia ter Welle

Frisse wind door Ekoplaza Winterswijk

WINTERSWIJK – Mika Romero-Hoebé en Daphne Hoebé zijn sinds begin dit jaar de nieuwe eigenaren van Ekoplaza aan de Roelvinkstraat (de zijstraat van de Misterstraat, bij de Hema) in Winterswijk. Daarmee waait een frisse wind door Winterswijks enige '100 procent biologische' supermarkt. Op dit moment krijgt de winkel stukje bij beetje een 'make over'. Dat is bijna klaar en dat wordt gevierd met een feestelijke open dag op donderdag 22 maart. Tijd om de nieuwe eigenaren even voor te stellen.

Door Lydia ter Welle

De zussen Mika en Daphne groeiden op in Winterswijk, maar hebben na hun studie elders gewoond en veelal in Duitsland gewerkt. Eigenlijk in een heel ander vakgebied (ergotherapie, vaste planten en verkoop), maar de liefde voor biologisch en eerlijk voedsel en respectvol omgaan met de natuur is hen van huis uit eigen gemaakt. Dus toen ze via via hoorden dat Ekoplaza werd aangeboden ter overname, zijn ze zich gaan oriënteren. "En nu zijn we samen eigenaars van Ekoplaza Winterswijk", aldus Daphne. "En het bevalt ons uitstekend", vult Mika aan. "We houden ervan om met mensen om te gaan, en dat we dat hier kunnen doen in onze eigen winkel, die we helpen aan producten waar zij én wij achter staan, is elke dag genieten."

100% biologisch
Ekoplaza is een winkel waar de klant terecht kan voor alle dagelijkse boodschappen, die allemaal biologisch worden geproduceerd. "De voedingsmiddelen zijn allemaal biologisch; dat betekent dat ze het Eko-keurmerk hebben en dus geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu, waarbij de producent een eerlijke prijs krijgt. Ook alle andere producten vallen in die categorie."

Vita-tas en EkoMenu
Ook bij Ekoplaza wordt het de klant eenvoudig gemaakt om goed en gezond te eten. Al jaren wordt de Vita-tas geleverd via Ekoplaza Winterswijk waarbij er keuze is uit zeven verschillende tassen "Dat is een tas voor vier dagen met groenten en/of fruit, uiteraard biologisch, én met heerlijke recepten erbij. De klant kan kiezen of hij een grote of een kleine tas wil, én op welke dag hij de tas wil ophalen. Dat is nieuw, want voorheen kon dat alleen op één vast dag in de week", vertelt Daphne. Behalve de groentetas is er ook een fruittas. Wie het nog gemakkelijker wil, kiest voor het EkoMenu. Dat is een doos die alles bevat wat nodig is voor een goede biologische maaltijd. Van groenten, pasta, rijst of aardappelen tot zuivel en kruiden en dergelijke. Er zijn zowel menu's zonder als met vlees. Alle producten van Ekoplaza worden dagelijks vers aangeleverd.

Grote variëteit aan brood
Mika en Daphne zijn trots op de grote variëteit aan brood die zij hun klanten kunnen bieden. "Er wordt dagelijks een grote variëteit aan brood geleverd. Klanten kunnen ook brood bestellen en bijvoorbeeld in één keer voor een week afhalen. Op vrijdag en zaterdag wordt het grote assortiment nog uitgebreid met brood van onze biologische bakker uit Ahaus", vertelt Daphne.

Beide vrouwen stralen enthousiasme uit: "We vinden het fijn om hiermee bezig te zijn, met aandacht voor de producten die we verkopen, maar vooral ook met aandacht voor onze klanten, voor wat zij graag willen. Is er dus een product dat je niet vindt in onze winkel, meldt het dan. Dan kunnen we het wellicht toevoegen aan het assortiment. Het kan ook zijn dat het wel via de webshop van Ekoplaza verkrijgbaar is. Daarvoor fungeren wij ook als afhaalpunt."
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de winkel. "We zijn wel gewoon open, hoor. Maar alles is nu bijna klaar. De pui nog, en dan nog wat andere kleine dingen, en dan heeft onze winkel de echte Ekoplaza-uitstraling. En dat gaan we vieren. Op donderdag 22 maart; dan is er een feestelijke 'opening', met proeverijtjes, en natuurlijk met aantrekkelijke aanbiedingen. Houd daarvoor deze krant in de gaten!"
Ekoplaza aan de Roelvinkstraat is open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 8.30. Normaal sluit de winkeldeur om 18.00 uur, op vrijdag om 19.00 uur en op zaterdag om 17.00 uur.

Meer berichten