Bertina Mulder. Foto: Fleur Joesten
Bertina Mulder. Foto: Fleur Joesten

Oud-Winterswijkse schrijft thriller over bemande Marsreis

Algemeen

WINTERSWIJK – De in Winterwijk geboren en getogen Bertina Mulder presenteert op donderdagavond 8 maart vanaf 19.00 uur haar psychologische thriller De rode magneet in de brasserie van Waanders In de Broeren in Zwolle. In haar boek onthult ze de verborgen dillema's van een bemande reis naar Mars. "Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de Marsreis die in het verhaal een hoofdrol spelen", vertelt Bertina Mulder. "Ik wil hiermee een discussie losmaken over wat het eigenlijk betekent om mensen naar Mars te sturen. De eerste bemande vlucht van SpaceX staat immers al gepland in 2024".

In De rode magneet neemt Mulder de lezer mee op deze eerste bemande Marsreis. Vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, vertrekken naar de verre planeet om er een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via een commercieel tv-programma. Beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden, tegenstanders van de kolonisatie komen in opstand.
Bertina Mulder vond inspiratie voor haar boek in de Marsmissies die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX, ESA en Mars One en liet zich gedurende anderhalf jaar uitgebreid door experts voorlichten over alles wat er komt kijken bij een Marsreis.
De rode magneet is vanaf 9 maart verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Meer info: www.bertinamulder.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant