Foto: Mark Heister
Foto: Mark Heister

Expositie foto's Mark Heister bij Ankomm'n

Algemeen

'Mens in de Wereld'

CORLE - De fototentoonstelling 'Mens in de Wereld' van Mark Heister is van 3 tot 26 maart bij Ankomm'n te bewonderen.

De foto's van Heister kenmerken zich door een geheel eigen stijl. Hans Hendriks, fotograaf en samenstellen van de expositie bij Ankomm'n, volgde de ontwikkeling van Heister.

Mark is opgegroeid in Dinxperlo en al enige tijd woonachtig in Winterswijk. In 2015 had Mark zijn camera één jaar, maar het toestel kwam nooit van de 'automatische' stand af. Daarom volgde Mark cursussen bij Catharina de Fauw-Veenhuizen van Foto Objectief in Winterswijk. Vervolgens werd hij lid van haar fotoclub. Zijn voorkeur gaat uit naar wat hij noemt 'alledaagse straatdingen'. Op zijn zwart-wit foto's staat bijna altijd maar één mens of een menselijk silhouet, soms in beweging. Tijdens het fotograferen vraagt hij zich af waar die mens naartoe gaat, wat zijn of haar doel voor die dag is. Verder moet voor hem de compositie goed voelen. Mark wil niet, als hij een mooi plaatje ziet, alleen maar op het knopje drukken. Hij denkt na over wat hij op die plek wil. En wacht vervolgens op een passant die het beeld afmaakt. Zo vertelt elke foto zijn verhaal, dat verhaal kan voor Mark per dag ook weer anders zijn. En zo nodigen de verhalende foto's van hem uit om er iets langer naar te kijken.

Zaterdag 3 maart is de eerste dag van de expositie, Mark zal dan 's middags zelf ook aanwezig zijn. De foto's zijn te zien tot en met maandag 26 maart. Mark zal er verder zoveel mogelijk op de zondagmiddagen zijn.
Gastgalerij Ankomm'n is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag van 9.30 tot 17.00 uur. Het adres is Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant