Ans en Marinus ter Horst worden in het zonnetje gezet. Foto:  Hans van Ommen
Ans en Marinus ter Horst worden in het zonnetje gezet. Foto: Hans van Ommen

Classic WM zet Ans en Marinus ter Horst in de bloemetjes

Algemeen

WINTERSWIJK - Maandagavond is voor een grote groep liefhebbers van muziek, zang, musical, opera en operette een wekelijks terugkerende en gezellige gebeurtenis. Dan komen de leden van Classic WM bij elkaar in de Eendracht aan de Laan van Hilbelink. Er wordt dan serieus geoefend voor de schitterende concerten die worden gegeven in Winterswijk en omgeving. Maar zeker niet minder belangrijk is de gezelligheid na afloop als afronding van de muzikale avond. Vorige week maandag, 19 februari, vond de jaarvergadering plaats. En zoals vaker gebeurt tijdens dit soort vergaderingen, wordt er soms ook afscheid genomen van leden. Maar deze keer was er een heel bijzonder afscheid, namelijk van Ans en Marinus ter Horst. Ze hebben beide een wel zeer indrukwekkende lange staat van dienst. Daarom werden zij na de jaarvergadering door voorzitter Gerard Oxener in de bloemetjes gezet en uiteraard toegezongen door de leden van het koor.

Al in 1964 werd Ans Boeijink lid van het Winterswijks Operette Gezelschap, toen ze van Enschede naar Winterswijk kwam om te werken voor Dagblad Tubantia. Anderhalf jaar later trouwde ze met Marinus ter Horst. Beiden speelden toen al een actieve rol in het WOG. En dat was zeker niet alleen op de planken. Ans werd bestuurslid van de vereniging. Als secretaresse verzorgde zij, met haar journalistieke achtergrond, de PR voor de vereniging. De parlandoboeken werden door haar samengesteld en gestencild door Marinus. In die PR-rol heeft zij hele kranten vol geschreven met nieuws over de vele operettes en musicals die jaarlijks werden uitgevoerd in Winterswijk en ver daarbuiten. Dat bleef zij ook doen toen vanuit het WMT Harlekijn en Classic WM werden opgericht.
Indrukwekkend waren de speciale kranten ter gelegenheid van de 25- en 40-jarige jubilea en de bijzondere uitvoeringen van Jesus Christ Superstar. En zeker belangrijk om te vermelden zijn alle programmaboekjes die steeds weer op vakkundige wijze werden gemaakt. Ans en Marinus hebben ook de jubileumtentoonstellingen in de bibliotheek georganiseerd. Meer dan 20 jaar was Marinus niet weg te denken bij het bouwen van de corsowagens van het WOG voor het bloemencorso van het Volksfeest. Er zijn heel wat fotorolletjes en geheugenkaarten volgeschoten door Marinus en Ans in hun rollen als fotograaf. De websites van het WMT, Harlekijn en Classic WM werden gebouwd door Marinus.
In 2006 zong Ans voor het laatst mee bij het WMT in de uitvoeringen van Jesus Christ Superstar in Vreden en Gronau en in het najaar in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in 1997 heeft het WOG een prachtig jubileumboek uitgegeven dat werd geschreven door Ans. Zij heeft daarnaast de geschiedenis van de vereniging uitgezocht over de periode vanaf 1921 tot aan het begin van de oorlog.
In 2009 werd Ans vanwege haar enorme staat van dienst tot erelid benoemd van het WMT.

Na al die actieve jaren zullen Ans en Marinus het wat rustiger aan gaan doen. Er komt nu meer tijd om er met de caravan op uit te kunnen trekken. Maar helemaal zijn ze bij Classic WM gelukkig nog niet van deze duizendpoten af. Ze zullen zeker nog een hele tijd door blijven gaan met het maken van de bekende fantastische foto's van voorstellingen en andere activiteiten. Al hun verdiensten voor de muziektheater activiteiten in Winterswijk zijn een gouden lijstje waard.

Marinus en Ans werden toegezongen. Foto: Hans van Ommen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant