Hans Klanderman en Cornelis Corbet worden na hun presentatie over het toernooi door voorzitter Frank Peeters van de businessclub gefeliciteerd met deze bijdrage. Foto: Edwin Bollen
Hans Klanderman en Cornelis Corbet worden na hun presentatie over het toernooi door voorzitter Frank Peeters van de businessclub gefeliciteerd met deze bijdrage. Foto: Edwin Bollen

Cheque van Vierkante Stoel voor G-toernooi

Algemeen

WINTERSWIJK - FC Winterswijk mocht op dinsdag 20 februari een 'ruggensteuntje' en een cheque van € 250 in ontvangst nemen van Businessclub de Vierkante Stoel. Zij willen daarmee participeren in het internationale G-toernooi van 1 tot en met 3 juni aanstaande. De voetbalclub viert de twintigste verjaardag van haar G-team met een meerdaags internationaal voetbaltoernooi. Teams uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland zullen deelnemen. Hans Klanderman en Cornelis Corbet hielden een presentatie over het toernooi en kregen na afloop van de presentatie de cheque overhandigd.

G-voetbal wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. De G in de naam G-voetbal slaat niet op 'gehandicapten', zoals over het algemeen wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er een nieuwe categorie bij kwam, kreeg deze categorie automatisch op volgorde van het alfabet de letter G.
FC Winterswijk draagt sporters met een handicap een warm hart toe. De jonge mannen en meisjes beleven de voetbalsport met een enorme passie. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en overal waar de teams verschijnen is er een leuke sfeer. Meedoen is belangrijker dan winnen, het plezier staat voorop. Desondanks nemen de spelers hun sport serieus. De trainingsopkomst is hoog en tijdens de wedstrijden wordt er met volle inzet gestreden.
G-voetballers doen wekelijks mee aan de competitie van de KNVB en worden geregeld uitgenodigd voor deelname aan toernooien of andere activiteiten. Dat vraagt om veel inzet en de kosten lopen daarbij ook nog eens fors op. FC Winterswijk heeft het er graag voor over. De vereniging wil namelijk de voetbalclub zijn voor iedereen in Winterswijk.

De Vierkante Stoel bestaat uit lokale ondernemers die hun maatschappelijke verantwoording niet uit de weg gaan. Ze zetten zich graag in voor, veelal lokale, goede doelen die bijdragen aan een betrokken en leefbare maatschappij. De Vierkante Stoel is een Businessclub voor ondernemers die zich of nieuw op de markt begeven of al een tijdje meedraaien en hun kennis over organisatie en dergelijke willen delen met andere ondernemers. Binnen de club houdt men zich bezig met projecten, stellingen of algemene vraagstukken waar al dan niet in een kleinere setting over gediscussieerd kan worden. Het doel van deze uiteenzettingen is het verrijken van persoonlijke kennis en die van de maatschappij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant