Leerlingen Pronova aan het werk. Foto: PR
Leerlingen Pronova aan het werk. Foto: PR

Leerlingen Pronova bouwen stalling duofiets Estinea

Algemeen

WINTERSWIJK - Pronova Praktijkonderwijs en Present werken samen in Winterswijk om dorpsgenoten in een kwetsbare situatie een helpende hand te bieden. Zo bouwden leerlingen van Pronova onlangs samen met vrijwilligers van Present een fietsenstalling. Zij deden dat voor de dertien bewoners van Estinea aan de Weverstraat in Winterswijk. Deze bewoners kregen onlangs een duofiets. Daarmee kunnen zij samen met vrijwilligers, familieleden of begeleiders een fietstochtje maken. Maar zo'n grote fiets past natuurlijk niet in een gewone schuur. De leerlingen van Pronova, daarbij geholpen door vrijwilligers van Present, boden daarvoor de oplossing. Zij bouwden een houten schuur waar de duofiets prima in past. Zowel voor de leerlingen van Pronova als de bewoners van Estinea was dit een mooie ervaring met een mooi resultaat. Naast de praktische klus wil Present ook ontmoetingen tot stand brengen tussen bewoners, hulpverlening en leerlingen in het kader van burgerschapsvorming.
Deze week krijgen de vrijwilligers van Present een rondleiding van de twee leerlingen bij Pronova. Ook dit is weer een mooi leermoment voor de leerlingen om zo over hun school en daginvulling te vertellen. En voor de vrijwilligers een kijkje achter de voordeur bij Pronova.
Stichting Present koppelt vrijwilligersgroepen aan mensen die wat extra hulp en aandacht kunnen gebruiken. Ze brengt zo ontmoetingen tot stand tussen mensen die elkaar doorgaans niet treffen. Present doet dat steeds in nauwe samenwerking met professionals van de zorgorganisaties. Die weten wie welke hulp echt nodig heeft. Present begeleidt het project van begin tot eind. Wie zich ook in wil zetten voor dorpsgenoten in een kwetsbare situatie kan informeren naar de mogelijkheden bij Present Winterswijk: www.presentwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant