Skopein Wivoc Heren 1 2017-2018. Foto: Noëlle Fotografie
Skopein Wivoc Heren 1 2017-2018. Foto: Noëlle Fotografie

Duur puntverlies in Neede voor heren van Skopein Wivoc

WINTERSWIJK - Op voorhand leek het op basis van de stand in de competitie geen wedstrijd te worden waarin Skopein Wivoc veel punten zou laten liggen. Het had immers al zes competitiewedstrijden de nul gehouden. Maar in Neede weet je het nooit. Dynamo is een taaie ploeg die zo maar een goede dag kan hebben.

En dat gebeurde. Door slecht serveren van Skopein Wivoc werden er onnodig veel punten verloren. Daar bovenop kwam een degelijk spelend Dynamo die toch redelijk makkelijk tot scoren konden komen, ondanks de lengte aan het net bij Skopein Wivoc. Een voorsprong van 18-14 in de eerste set mocht niet baten en er werd met 25-21 verloren.

Met een andere middenaanvaller bij Skopein Wivoc en een wat betere passing kon er meer druk gezet worden. Ook de service werd wat minder slecht. Even leek een zelfde scenario als in de eerste set te gebeuren rond de 18 punten maar Skopein Wivoc drukte door en maakte de set af met 22-25.

In de derde set keek Skopein Wivoc al snel tegen een 10-3 achterstand aan doordat het geen grip kreeg op de service van Dynamo. Met een andere spelverdeler werd het toch al snel weer gelijk en kon Skopein Wivoc het overtuigend afmaken met 25-17.

Met twee wissels op midden en diagonaal startte Skopein Wivoc goed aan de vierde set, maar rond de vijftien punten werd de voorsprong weggegeven. Ondanks dat Skopein Wivoc teruggreep op de winnende teamopstelling, bleef het erg lastig om gaatjes te vinden in het goed georganiseerde tweemansblok van Dynamo en kon er te weinig variatie in het spel gebracht worden. Het werd nog even onrustig na een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, maar Dynamo trok de set met 25-20 naar zich toe.

Zou Skopein Wivoc zijn tweede wedstrijd van het seizoen gaan verliezen? Daar waar in het verleden het team van Skopein Wivoc nog wel eens van slag wilde raken door tumult, ging het door met wat het moest doen. Het eerste punt in de vijfde set was een geweldig ingeslagen combinatie en dit zette de toon voor deze set. Met 11-15 wist Skopein Wivoc toch nog drie punten mee naar huis te nemen.

Concurrenten Orion (nr 1) en Alterno (nr 3) speelden onderling 3-1, waardoor het gaatje met Orion groeide tot vier punten. Maar met een wedstrijd minder voor Skopein Wivoc (nr 2). Het gat met Alterno bedraagt nu negen punten.

Op dinsdag 20 februari komt Heren 1 van Rosstars uit Rossum op bezoek voor de achtste finale in de bekerstrijd.

Meer berichten