WDV doet zichzelf tekort

WINTERSWIJK - In de voorlaatste ronde moest WDV het opnemen tegen topteam Lent, dat op een tweede plaats staat in de Gelderse hoofdklasse. Bij een goed resultaat zou WDV een goede stap zetten naar een vijfde plaats, nu nog het hoogst haalbare. Helaas werd - eigenlijk onnodig - met 9-7 verloren.

Het werd een spannende wedstrijd, waarbij halverwege enkele WDV'ers een goede stand op het bord hadden. Toch kwam WDV op achterstand. De tegenstander van Gerard Korten ging een riskante aanval aan wat goede kansen leek op te leveren voor Gerard. In een onoverzichtelijke situatie verloor Gerard echter een schijf door een combinatie en daarmee de partij. Kees Spruijt was goed op weg om de stand gelijk te trekken toen hij een schijf voor kwam. Kees vergat na een goede partij het echter uit te maken en liet de tegenstander naar remise ontsnappen. Theo Stoverinck kwam in een lastige positie te staan en moest de stand goed berekenen. Theo wist de problemen goed te omzeilen en behaalde uiteindelijk een gelijkwaardige remise. Invaller Jan Elgershuizen speelde een degelijke partij. De beste kansen waren er weliswaar voor de tegenstander, maar Jan was niet onder de indruk en behaalde een verdienstelijke remise. Henk Sonderen leek ook op remise af te stevenen. In een eindspel waarin beide spelers een dam hadden, ging het echter mis voor Henk waardoor WDV op een beslissende achterstand leek te komen.

Toch was de wedstrijd nog niet gestreden. In de drie resterende partijen hadden de WDV'ers een voordelige stand. Erik ten Hagen zette door een offer de tegenstander vast waarna de tegenstander twee schijven moest geven. In het eindspel kwam Erik twee schijven voor, maar doordat de tegenstander op tijd op dam werd er tot remise besloten. Erik Oonk speelde een sterke partij. In het eindspel moest de tegenstander een schijf offeren om naar dam te komen. Ook hier was een schijf voorsprong helaas niet voldoende voor de winst. Hoewel de wedstrijd al verloren was, redde Frits Zegelink de eer voor WDV. Ook Frits kwam in het eindspel een schijf voor. Ook in dit geval leek dit weer net niet voldoende voor winst. De tegenstander overzag echter een valletje waarmee Frits toch nog wist te winnen.

Al met al werd het een ongelukkige 9-7 nederlaag. In een aantal partijen werd er door WDV een punt te weinig gehaald. Door de nederlaag blijft WDV op gelijke hoogte met Harderwijk staan op een gedeelde vijfde plaats. In de laatste ronde kan WDV de vijfde plaats veilig stellen tegen Zutphen-Warnsveld.

Meer berichten