Carolien Nijhuis, geflankeerd door Herman Nijhuis (rechts) en Gerhard Meerdink. Foto: Janneke van der Galiën
Carolien Nijhuis, geflankeerd door Herman Nijhuis (rechts) en Gerhard Meerdink. Foto: Janneke van der Galiën

Nijhuis MiTech neemt Ter Hart bv over

Algemeen

WINTERSWIJK - Constructiebedrijf en machinefabriek Ter Hart BV is door Nijhuis MiTech BV overgenomen. Het familiebedrijf Ter Hart BV (www.terhartbv.nl) is een bekende toeleverancier in de regio en heeft een rijke historie in de staal-, rvs- en aluminiumindustrie, die teruggaat tot 1845. De voormalige eigenaar van Ter Hart BV, Gerhard Meerdink, heeft gezocht naar een opvolger die op een passende wijze het unieke kwalitatieve hart van het bedrijf kan voortzetten.

"Nijhuis MiTech BV en Ter Hart BV vullen elkaar qua werkzaamheden aan en hebben dezelfde cultuur als het gaat om de wijze waarop wordt gewerkt. Het leveren van kwaliteit staat voorop, de klant staat centraal en het familiegevoel dat binnen de bedrijven heerst is vergelijkbaar. De combinatie van deze twee bedrijven, onder leiding van Carolien en Herman Nijhuis, vormt een ideale basis voor een verdere doorontwikkeling van beide bedrijven", aldus Gerhard Meerdink.

Nijhuis MiTech BV is specialist in de ontwikkeling en productie van rubberen ontharingskrabbers en andere - stalen - reservedelen voor varkensslachtlijnen. Het familiebedrijf bestaat sinds 1997 en de eigenaren Carolien en Herman Nijhuis komen voort uit een ondernemersfamilie die sinds 1904 in de regio actief is. Door de groei van de afzetmarkt, het leveren van hoogwaardige kwaliteit en de exclusieve samenwerking met dominante marktpartijen voor slachtlijnen hebben zij de laatste jaren tegen de crisis in een goede ontwikkeling doorgemaakt.

Door de groeibehoefte in de productiecapaciteit zat Nijhuis MiTech BV aan haar maximale werkoppervlakte en energievoorziening. Ter Hart BV is in een bedrijfspand van ruim 2.200 m2 aan de Snelliusstraat 9 te Winterswijk gevestigd en de activiteiten van Nijhuis MiTech BV passen daar perfect bij in.

De overname is een belangrijke, logische vervolgstap voor beide ondernemingen. Het huisvestings- en energieprobleem is opgelost en de synergie-effecten zijn evident. Herman Nijhuis heeft veel ervaring met metaalbewerking, aangezien hij in het verleden een dergelijk bedrijf heeft geleid. Gerhard Meerdink heeft zich gecommitteerd om zolang dat nodig is in kennisoverdracht bij te dragen. Carolien Nijhuis is bedrijfskundige, heeft ervaring als business controller en heeft een marketing- en sales-achtergrond. Tevens is zij reeds negen jaar eigenaar van Nijhuis MiTech waar zij de nodige technische kennis heeft opgedaan. Verder heeft Nijhuis MiTech een schil van goede vakmensen om zich heen die kan worden ingezet wanneer en waar nodig.

Carolien Nijhuis voegt eraan toe: "De allerbelangrijkste succesfactor en de reden waarom we deze overname met het volste vertrouwen tegemoet gaan, zijn de collega's van beide bedrijven. Wij hebben daarmee het juiste team aan boord dat actief met ons de strategie invult. Hun capaciteiten en vakmanschap zijn onontbeerlijk. Het is een prachtige uitdaging om samen de weg naar de toekomst te creëren. We hebben er allemaal ongelooflijk veel zin in!"


www.nijhuismitech.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant