Eline Krajenbrink (met taart) te midden van haar collega's van DA+Mooi 't Centrum Winterswijk. Achter Eline, met groene sjaal, Chantal Oortgiese en geheel links Natascha Leijendekkers van het hoofdbureau van Mooi. Foto: Leander Grooten
Eline Krajenbrink (met taart) te midden van haar collega's van DA+Mooi 't Centrum Winterswijk. Achter Eline, met groene sjaal, Chantal Oortgiese en geheel links Natascha Leijendekkers van het hoofdbureau van Mooi. Foto: Leander Grooten

Eline Krajenbrink beste van Nederland

Algemeen

WINTERSWIJK – Het vakblad voor de parfumerie l'Essence verkoos Eline Krajenbrink als de 'cosmetica adviseuse van het jaar'. Ze is daarmee de beste van de gehele parfumeriebranche in Nederland. De prijs wordt jaarlijks toegekend door het blad in samenwerking met de Nederlandse Cosmetica Vereniging. Op een bijeenkomst in het midden van het land werd zij verrast, in het bijzijn van familie en haar werkgever Chantal Oortgiese van 't Centrum Winterswijk. Met gebak werd het feestje nog eens overgedaan samen met collega's in de lokale vestiging.

Door Leander Grooten

Mystery Guest
Eline Krajenbrink kwam voor een diploma-uitreiking op een bijeenkomst in het midden van het land, maar werd het middelpunt van aandacht toen zij de prijs uit handen van musicalster Tommy Christiaan ontving. Hij zong haar ook nog toe. "En ik hou er al zo van om in de belangstelling te staan," zegt de goedlachse, het tegenovergestelde bedoelende. Enkele weken daarvoor was een mystery guest in Winterswijk geweest, wat later de voormalig hoofdredactrice van Nouveau bleek te zijn. Ze had zich uitgebreid laten adviseren door Eline, maar was zonder een product te kopen, vertrokken. "Dat vond ik al wel gek, maar misschien vond ze het wel te duur."

Onderscheidend advies
Het juryrapport blinkt uit in lovende woorden over de wijze hoe Krajenbrink de klant heeft geholpen. Woorden als 'de grootst mogelijke service', 'gedegen kennis' en een 'doortastende en enthousiaste houding' maakten haar superieur.

Apetrots
Eline werkt bijna vier jaar bij DA+Mooi 't Centrum en heeft in die periode haar diploma's behaald. "Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet je aantoonbare kennis hebben door alle vakcertificaten te hebben behaald." Aan het woord is Natascha Leijendekkers van het hoofdkantoor van Mooi Parfumeries. "We zijn apetrots dat twee van de vijf finalisten van ons kwamen, terwijl we een kleine speler zijn met zo'n veertig vestigingen in Nederland." Als commercieel winkelcoach kent de Haagse de Achterhoekse vestiging. "Ik zie dat hier een mooi team staat te werken. De Achterhoekse mentaliteit zorgt voor teamwork en voor dit soort prestaties."

't Centrum
Voor Chantal Oortgiese, ondernemer van 't Centrum, was al langer bekend dat Eline in de top 3 van Nederland stond. Ook zij is trots op haar medewerker. "Van de 400 parfumeriewinkels in Nederland, is Eline de beste, en ze werkt bij ons. De ervaring bij vorige winnaressen leert, dat klanten naar haar gaan vragen om geholpen te worden."
't Centrum mag rekenen op klandizie die cosmetisch- en geuradvies wil van de beste van Nederland.

Columns schrijven
Eline Krajenbrink mag een jaar de eretitel dragen. "Ik ben daarnaast gevraagd om voor het vakblad l'Essence columns te schrijven over mijn werk en de producten. Dat ga ik doen."
Wie de komende tijd door de Ratumsestraat fietst, ziet haar naam en foto op de banner staan die over de weg is gespannen. En wie binnenkomt, kan rekenen op goed advies en een stralende lach.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant