Gerard Scholten (midden) overhandigt de cheque aan Fabienne van Kinderboerderij Freriks in het bijzijn van Marian, Yvonne, Karel, Timo en Sabine. Foto: PR
Gerard Scholten (midden) overhandigt de cheque aan Fabienne van Kinderboerderij Freriks in het bijzijn van Marian, Yvonne, Karel, Timo en Sabine. Foto: PR

Cheque voor kinderboerderij

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen week overhandigde Gerard Scholten een cheque ter waarde van 775 euro aan Kinderboerderij Freriks. Het bedrag is tijdens de jaarlijkse kerstmarkt eind december ingezameld onder medewerkers en oud-medewerkers van Pentair Fairbanks Nijhuis.

Sinds een aantal jaren kunnen medewerkers en oud-medewerkers tijdens de kerstmarkt een deel van de waarde van hun kerstpakket schenken aan een goed doel. Gerard Scholten: "Als bedrijf vinden wij het belangrijk om onze lokale betrokkenheid te tonen. Daarom organiseren wij tijdens onze kerstborrel een kerstmarkt. Wij nodigen daarbij naast lokale winkeliers ook altijd een goed doel uit. Dit jaar hebben wij gekozen voor Kinderboerderij Freriks omdat zij enerzijds een mooie regionale en educatieve functie hebben voor jonge kinderen in de regio en anderzijds omdat zij samenwerken met een zorgboerderij en zo dagbesteding bieden aan mensen met een beperking. Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de mensen zijn en dat het geld hier goed terecht komt."

Namens Kinderboerderij Freriks nam een van de persoonlijk begeleidsters van de dagbesteding samen met een aantal cliënten de cheque in ontvangst. Marieke Kikkert van Kinderboerderij Freriks: "Wij vonden het erg leuk om aanwezig te zijn tijdens de kerstmarkt. Wij mochten zelfs een kleine kerststal inrichten en wat kleine dieren meenemen. Wij zijn enorm blij met dit mooie bedrag want wij zijn hard toe aan nieuw gereedschap, kruiwagens en verzorgingssets voor de dieren. Van dit bedrag kunnen wij een groot deel van ons gereedschap vervangen." Naast de kinderboerderij, de heemtuin en de hertenweide heeft Kinderboerderij Freriks een nauwe samenwerking met zorgboerderij De Naober. Mensen met een beperking van deze zorgboerderij werken dagelijks onder begeleiding van vaste medewerkers op de kinderboerderij en ook in het koffie- en theehuis.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant