Christine Linneweever. Foto: PR
Christine Linneweever. Foto: PR

Het geheim van de Ravenhorst brengt Winterswijkse legende tot leven

Boekpresentatie bij Boekhandel Kramer

WINTERSWIJK - Ooit stond in de buurt van Winterswijk kasteel de Ravenhorst, een kasteel waar volgens de overlevering een schat was verborgen. Christine Linneweever baseerde haar nieuwste boek Het geheim van de Ravenhorst op deze mysterieuze legende. Het geheim van de Ravenhorst is een spannende historische roman voor iedereen tussen 9 en 109 jaar die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Winterswijk.

Op zaterdag 10 februari om 15 uur wordt bij Boekhandel Kramer het eerste exemplaar van Het geheim van de Ravenhorst officieel overhandigd aan Hans Tenbergen van 'Oud Winterswijk'. Auteur Christine Linneweever vertelt tijdens de bijeenkomst over de historische research die ze deed voor het boek. Hans Tenbergen vertelt kort iets over de geschiedenis van kasteel De Ravenhorst. Iedereen is welkom om de boekpresentatie bij te wonen; de toegang is gratis.

Het verhaal
Het is 1432. Aelwijn, een jongen uit een arme familie, wordt stalknecht op kasteel de Ravenhorst. Vanwege zijn lage komaf wordt Aelwijn wordt behandeld als oud vuil. Dapper verovert hij toch een plaatsje tussen roofridders, jonkheren, edelen en raspaarden. Dan komt hij op het spoor van een groot geheim. Het geheim van de Ravenhorst is de eerste historische jeugdroman van Christine Linneweever. Het is een stoer boek, spannend en vol heldhaftige avonturen.

Schat
Christine Linneweever: "Toen mijn man en ik jaren geleden onze boerderij bij Winterswijk kochten, hoorden we dat er vlakbij ooit een kasteel had gestaan. Ik werd nieuwsgierig en ging op onderzoek uit. Al snel ontdekte ik dat de Ravenhorst niet zomaar een kasteel was, maar een kasteel van roofridders. Volgens de legende hadden die ridders er een schat verstopt. Een schat die nooit is gevonden! Een prachtig verhaal dus, met alle ingrediënten om er een boek van te maken. Dat heb ik dan ook gedaan."
Volgens Wikipedia is De Ravenhorst altijd het toneel geweest van schermutselingen tussen diverse edelen die meenden aanspraak te kunnen maken op deze oorspronkelijke roofridderburcht. De dieper liggende reden om de burcht in bezit te krijgen is de legende van de legendarische schat van de Ravenhorst die tot op heden nog nooit is gevonden, maar waarvan het bestaan niet wordt betwist.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden