Bianca en Frans Migchelsen met hun twee zoons (7 en 10 jaar oud) als trotse eigenaren van De Duif Mannenmode. Foto Leander Grooten
Bianca en Frans Migchelsen met hun twee zoons (7 en 10 jaar oud) als trotse eigenaren van De Duif Mannenmode. Foto Leander Grooten

Gepersonaliseerde verkoop als stempel bij De Duif

Algemeen

WINTERSWIJK – Het echtpaar Frans en Bianca Migchelsen is vanaf heden de trotse eigenaar van De Duif Mannenmode aan de Markt in Winterswijk. Zij namen de kledingzaak over van Erik en Gea Flint, die 35 jaar het gezicht waren geweest van de zaak. Met Migchelsen aan het roer ligt de nadruk op service en gastheerschap.

Door Leander Grooten

Frans en Bianca
Voor de vaste klanten is het niet eens wennen dat de zaak is overgenomen van Erik en Gea Flint. Frans werkte immers al bij De Duif. Evenals Carla en Sjoerd, die deel van het team blijven. "Zij zijn capabele mensen waarvan we ontzettend blij zijn dat ze aan boord blijven." Frans en Bianca hebben hun oorsprong in de horeca, waar ze elkaar ook leerden kennen. Het runnen van een kledingzaak is nieuw voor haar. "Vanuit de hotellerie weet ik hoe je om gaat met klanten en hen goed helpt, daarin zijn horeca en winkelnering hetzelfde." In de komende maanden krijgt zij de kneepjes van het vak aangeleerd door haar man. "Want service kun je pas bieden, als je kennis van zaken hebt." Samen hebben zij twee zoons, die apetrots zijn op hun ouders. "Ze vroegen of ze meer zakgeld krijgen nu we een eigen zaak hebben, maar dat doen we toch maar even niet," lacht Frans.

Het moest zo zijn
Elf jaar geleden vroeg Erik Flint of Frans voor hem wilde werken. "Dat was precies op het juiste moment voor mij." Die goede timing was er ook in 2017. Het echtpaar had de wens iets voor zichzelf te beginnen en was bezig met een pand in de Meddosestraat, toen de vraag kwam De Duif Mannenmode over te nemen. "Daar hoefden we niet lang over na te denken. Ik werk er met veel plezier en zie alleen maar kansen."

Kleding voor elke man
De Duif staat bekend om zijn brede assortiment. "De twintigjarige jongeman kan hier evengoed slagen als mijn opa van zeventig. Dat zetten we voort, we veranderen niks aan de collectie." In de winkel hangt een grote variatie: van herenpakken en truien tot schoenen en riemen. "Je kunt hier weg lopen met een spijkerbroek, maar ook in een compleet pak, inclusief alle benodigde accessoires om een goed geklede man te zijn."

Advies en knowhow
Het aanbod van webwinkels en kledingketens doet de vraag rijzen of een particuliere kledingzaak toekomst heeft. "Op internet krijg je geen vakkundig advies. Wij zijn eerlijk tegen onze klanten, ook als het niet staat." In al die jaren heeft de 38-jarige bebaarde alle mogelijke kennis opgedaan van kledingproducten, stoffen en mode accessoires. Bovendien kan De Duif zelf kleding vermaken. "Als de broek moet worden ingenomen, dan doen wij dat zelf, dat is onze service."

Gastheerschap
Frans en Bianca passen het gastheerschap van de horeca toe in hun kledingwinkel. Buiten winkeltijden kunnen mannen op afspraak komen om zich te laten aankleden. "Bijvoorbeeld een vriendengroep die naar een bruiloft gaat. Wij kleden ze die avond aan, onder het genot van een biertje." Het echtpaar Migchelsen noemt dit gepersonaliseerde verkoop. "Wij kunnen extra tijd en aandacht geven aan de klant in een ontspannen sfeer."

Verbouwingsuitverkoop
Van 5 tot en met 12 februari sluit de winkel voor renovatie. De uitverkoop met een korting van 40% op de gehele collectie is momenteel gaande. Wat er bij de hernieuwde opening midden februari zichtbaar zal zijn, is een stoerdere uitstraling. "De muren krijgen een 'steen-look', er liggen Perzische tapijten en mijn motor staat in de winkel."
De handige Frans maakt veel zelf. Daarmee is niet alleen de verkoop gepersonaliseerd, maar zal De Duif ook de persoonlijke touch van de eigenaren meekrijgen. De officiële opening van het gerenoveerde De Duif vindt plaats op woensdag 14 februari.


www.deduifmannenmode.nl

tel. 0543-522525

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant