Tim Gommers (rechts) neemt Culinair Concept over van Jeroen van der Schee. Foto: Kevin ten Dolle
Tim Gommers (rechts) neemt Culinair Concept over van Jeroen van der Schee. Foto: Kevin ten Dolle

Tim Gommers nieuwe chef Culinair Concept

Algemeen

WINTERSWIJK – Tim Gommers is de nieuwe chef-kok van Culinair Concept in Winterswijk. Gommers neemt het stokje over van Jeroen van der Schee, die het restaurant negen jaar gelden opende aan de Markt in Winterswijk. Aan het concept verandert niets. "We willen onze gasten blijven verrassen met onze gerechten", zegt de pas 25-jarige Gommers.

Door Kevin ten Dolle

Zonder menukaart
Het draait bij Culinair Concept allemaal om de menukaart, of beter gezegd, het ontbreken daarvan. "Mensen komen bij ons binnen, geven aan wat ze niet lusten of wat hun allergieën zijn en geven zich vervolgens helemaal over", legt Van der Schee uit. Gommers vult aan: "Daardoor kun je met de seizoenen meekoken. Je koopt de mooiste producten van dat moment en vult zo je koelkast, aan het einde van de week is die dan helemaal leeg en begin je weer opnieuw met de mooiste producten van dat moment. Dat is in mijn ogen ook het mooiste dat er is. Mensen heerlijke, verrassende gerechten voorzetten met de mooiste producten."

Verantwoordelijk van voorgerecht tot dessert
Gommers is bepaald geen onbekende bij Culinair Concept. "Ik heb hier een jaar stage gelopen tijdens mijn koksopleiding. Vervolgens ben ik twee jaar weggeweest waarin ik bij Welgelegen in Groenlo heb gewerkt, maar toen wilde ik iets anders." De terugkeer naar het pand aan de Markt kwam na een goed gesprek op een plek waar je dat niet zo snel verwacht. "We kwamen elkaar tegen aan de bar in een café", lacht Van der Schee. Gommers: "Vervolgens hebben we zo'n goed gesprek gehad dat ik besloot om terug te keren naar Culinair Concept. Ik was toe aan een nieuwe stap." Van der Schee weet precies het verschil tussen beide soorten restaurants. "Bij zo'n groot restaurant heb je 100 gasten op een zaterdagavond en ben je verantwoordelijk voor een deel van de keuken. Je staat of aan de koude kant of aan de warme kant. Hier heb je 25 gasten op een avond en moet je alles beheersen, van het voorgerecht tot aan het dessert."

Altijd al gewild
Na de overstap werkten de twee naast elkaar achter het fornuis, maar nu is het tijd voor Van der Schee om het stokje over te geven aan Gommers. "Dat was sinds de terugkeer van Tim het idee. Dat we het eerst samen zouden doen en dat hij het vervolgens over zou nemen. Op 1 januari was het zo ver. Nu kan ik me meer toeleggen de andere dingen die ik heel graag doe, zoals bij de mensen thuis koken", zegt Van der Schee. "Ik heb altijd al chef willen zijn in een restaurant als dit", zegt Gommers. "Waarbij je heel direct contact hebt met je gasten. Pas toen ik voor Jeroen begon te werken, zag ik dat het idee dat ik altijd van een restaurant had er al was. Dat was namelijk Culinair Concept."

Verscheidenheid werkt versterkend
In de negen jaar dat Van der Schee de scepter zwaaide is er veel veranderd aan de noordzijde van de Markt. Van der Schee: "Toen ik begon, waren we samen met Gusto zo'n beetje de eersten aan deze kant van de Markt. Daar kwam vervolgens De Revolutie bij en ook Kronenhuis die toen de boel verbouwd hebben. De zaken versterken elkaar, daar ben ik van overtuigd. De verscheidenheid van de verschillende zaken zorgt ervoor dat deze kant van de Markt heel aantrekkelijk is geworden. Nu is het aan Tim om dat voort te zetten hier", zegt Van der Schee met een glimlach.

Zes gangen voor de prijs van drie
Om Gommers te introduceren en iedereen in Winterswijk die Culinair Concept nog niet kent, kennis te laten maken met het concept heeft de nieuwe chef een actie in het leven geroepen. "Als je in de maand februari drie gangen bij ons komt eten, krijg je er drie van het huis cadeau. Zes gangen dus voor de prijs van drie."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant