Solitary Swamp - Evelien Hengeveld. Foto: PR
Solitary Swamp - Evelien Hengeveld. Foto: PR

Jong Achterhoeks talent exposeert in de Koppelkerk

Algemeen

BREDEVOORT - Van 3 februari tot 11 maart exposeren de twee jonge Achterhoekse talenten Ferdinand Dunnewold en Evelien Hengeveld uit Winterswijk in de bovenzaal van de Koppelkerk. De expositie is vrij toegankelijk.

Ferdinand Dunnewold (1985) studeerde af aan de Hogeschool van Kunsten in Utrecht. Zijn werk begeeft zich vaak in het spanningsveld tussen realiteit en fantasie, feit en fictie. Inspiratie haalt hij uit beelden op straat, boeken, kranten, kunstgeschiedenis en popcultuur. Dit resulteerde in werk waarin Brueghel en Vitesse, en IS en Malevich samenkomen. Met zijn nieuwe reeks 'Scheppingen', die te zien is in de Koppelkerk, slaat Ferdinand een nieuwe weg in.

Evelien Hengeveld (1989) is afgestudeerd als docent beeldende kunst. In haar werk vraagt ze zich af hoe de wereld eruit zou zien met minder mensen, of zelfs zonder mensen. Haar werk krijgt hierdoor een donker en soms zelfs post-apocalyptisch karakter. Films en boeken zijn vaak een inspiratiebron.

Kunst komt vaak nog meer tot leven in gesprek met de kunstenaar. Daarom zijn Ferdinand en Evelien op zaterdagmiddag 3 februari en zondagmiddag 11 maart aanwezig om bezoekers te ontmoeten. Deze interactie is ook voor de kunstenaar belangrijk: zo volgt er een kunstbundel van het werk van Ferdinand met onder andere reacties van de bezoekers.

De expositie in de Koppelkerk in Bredevoort is van 3 februari tot en met 11 maart te bekijken van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant