Donderdag start een naald-en-draadgroep als Kom van de Bank-activiteit. Foto: PR
Donderdag start een naald-en-draadgroep als Kom van de Bank-activiteit. Foto: PR

WUh start met activiteit 'Kom van de bank'

Algemeen

WINTERSWIJK - In de afgelopen weken is gebleken dat burgers van Winterswijk initiatieven willen ontplooien in WUh. Na een eerste oproep om de interesse te peilen voor activiteiten bleek de opkomst op 20 december erg groot. Veertig personen kwamen langs om een kijkje nemen en ideetjes te spuien.

Het plan is om een doe-centrum op te zetten waar bezoekers kunnen deelnemen aan activiteiten op allerlei gebied, onder de titel 'Kom van de bank. Dé activiteiten variëren van een kaartje leggen tot bloemschikken, van wandelen tot een gemeenschappelijke hobby beoefenen. Het blijkt dat samen iets doen mensen verbindt. Er ontstaan nieuwe vriendschappen, iedereen wordt geholpen, de drempel is laag en de enige kosten voor het meedoen zijn twee euro. De koffie en thee staan dan klaar. Misschien zijn er ook mensen die nog geen hobby hebben maar juist geprikkeld willen worden om eens wat nieuws uit te proberen en mede daardoor andere mensen willen ontmoeten.

Het is niet de bedoeling dat er iemand les gaat geven of vertelt wat er gedaan moet worden. Er is ook geen lidmaatschap. Iedereen komt als hij of zij zin heeft, en men hoeft zich niet aan- of af te melden. Gewoon binnenlopen en meedoen. En het grote voordeel van juist nu komen, is dat niemand elkaar nog kent en er (nog) geen groepen gevormd zijn.

De start van Kom van de bank is op donderdag 25 januari om 14.00 uur met een 'naald-en-draadgroep'. Dat is breder dan alleen haken en breien. Dat kan ook borduren, knopen, sieraden maken en leerbewerking zijn. Iedereen brengt zelf iets mee om te doen. Nadere info bij Marion van Noord, via marionvannoord@kpnmail.nl of tel. 0624199004.

Op donderdag 25 januari start ook een fietsgroep, om 13.30 uur. Er wordt binnen bij de WUh verzameld en er wordt ongeveer 15 km gefietst. Dit is voor fietsen met en zonder ondersteuning.

De bijdrage voor alle activiteiten is altijd twee euro per deelnemer per keer.

Iedereen is welkom bij het Vrijwilligerspunt in WUh, info@vpwinerswijk.nl of 0543 200026. Woensdag 7 februari om 14.00 uur is er bij WUh, Torenstraat 9 weer een 'Kom van de Bank'-meedenkbijeenkomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant