Elena Lebedeva en Olga Schonurowa. Foto: PR
Elena Lebedeva en Olga Schonurowa. Foto: PR

Quatre-mains in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Het zondagmiddagconcert in het Doopsgezinde Kerkje in Winterswijk wordt op 21 januari vierhandig uitgevoerd door de Russische pianistes Elena Lebedeva en Olga Schonurowa, die beiden ervaring hebben als muziekdocent in Duitsland.

Ze voeren pianostukken uit van J. S. Bach uit de achttiende eeuw via tot aan een potpourri uit Love Story uit de twintigste eeuw. Het programma omvat ook de maanden December en Februari uit De jaargetijden opus 37 a van Tsjaikovski, Noorse dansen van Grieg, en modernere werken van Gavrilini, en van D. Smirnov speciaal voor Mondriaans Winterswijk Boogie-Attraction.

Elena Lebedeva is geboren in Moskou waar ze tot muziekpedagoge en repetitor is opgeleid. Haar solistenexamen als concertpianiste legde zij in 1979 af. Ze speelde en gaf les onder andere aan het Bolsjoi Theater in Moskou. Sinds 1992 woont en werkt ze met veel succes in Duitsland, met name in Borken. Sinds 2003 treedt ze samen met Olga Schonurowa (1980, St. Petersburg) op. Olga begon al op vijfjarige leeftijd met haar piano-opleiding. Zij studeerde aan de Moussorgski Academie in St. Petersburg. Ze werkt nu als docente aan de muziekschool in Selm, Duitsland.

Voorafgaande aan het concert speelt beiaardier Wim Ruessink vanaf 16.00 uur passende muziek vanuit de Jacobstoren. Het concert duurt een uur. Er is geen pauze, maar achteraf is er wel gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten met de musici.
Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 21 januari om 16.30 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via theater De Storm (www.theaterdestorm.nl) of aan de deur van het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat bij de Markt in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro.

reageer als eerste
Meer berichten