Jesse, Luke en Maren met hun prijzen. Douwe ontbreekt op de foto. Foto PR

Douwe Bentsink overall winnaar Twentse crosscompetitie

Algemeen

WINTERSWIJK – Douwe Bentsink van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk is winnaar geworden van de Twentse crosscompetitie bij de junioren C. Zondag hoefde hij niet in actie te komen bij de laatste wedstrijd bij het Rutbeek bij Enschede, omdat hij al zeker was van de eindoverwinning. Met twee zeges en twee tweede plaatsen kon hij al niet meer ingehaald worden, ook niet door clubgenoot Luke Hiddink die zondag knap tweede werd en daardoor het zilver opeiste in het eindklassement.

Onder een schrale, koude oostenwind moesten meerdere Archeus-junioren nog flink aan de bak om hun podiumplaats zeker te stellen in de eindstand. Luke Hiddink schudde op tactische wijze zijn concurrenten in het midden van de race af en liep naar een sterke tweede plek (3km 12.45). Bij de meisjes C was ook Maren de Koning nog niet zeker van het podium. Zij liep een heel sterke race en was veel te sterk voor haar twee concurrenten voor het eindpodium, waarmee ze zondag tweede werd (2km 9.42) en derde in het eindklassement.
In dezelfde race werd Mart Hallers bij de jongens D 16e (3km in 10.49). In het eindklassement eindigde hij net buiten de top 10, maar in zijn eerste crosswedstrijden weerde Mart zich keurig. De laatste podiumplaats werd behaald door Jesse Nijmeijer bij de jongens A. Door zijn sterke optreden in de vorige crosses was een tweede plaats in het eindklassement al in de pocket. Zondag werd hij opnieuw tweede door de 6 km in 25.31 te voltooien.
Bij de dames senioren liep Petra Meinen, ondanks een verkoudheid, een goede race. Ze ging niet tot het uiterste maar werd toch nog zesde; 12km in 1.05.14. In het eindklassement eindigde ze als vierde. Nicole Nijmeijer liep de 6km in 30.55 en werd daarmee vijfde in haar categorie V35.