De banken van de Jacobskerk stonden vol fleurige kersttassen. Foto Ans ter Horst
De banken van de Jacobskerk stonden vol fleurige kersttassen. Foto Ans ter Horst

Protestantse Gemeente deelt 785 kersttasjes uit

Algemeen

WINTERSWIJK - Het was afgelopen week een fleurig gezicht in de Jacobskerk: alle kerkbanken stonden vol met kersttassen- gereed om te worden uitgedeeld. Niet minder dan 785 gemeenteleden van de Protestantse Gemeente werden daarmee verblijd. De werkgroep kerstattenties, bestaande uit Siny Abbink, Hermien Boeijink, Rikie Boerman, Ali Nijman, Benno van Lochem en Jan Ros hadden de hele operatie voorbereid, daarbij geholpen door enkele vrijwilligers: Henk Dunnewold, Anja Sikkink, Sanny van den Brink, Johanna Grevers en Bernhard Smit. Met elkaar zijn zo'n 110 bezoekmedewerkers, ambtsdragers en andere vrijwilligers ingeschakeld om de kersttassen ter plekke te brengen. In de tasjes zitten onder andere een plantje en lekkernijen, de kersteditie van de Elisabethbode en een groet van de predikanten en ouderenpastor.

Door Ans ter Horst

De kersttasjes zijn bestemd voor gemeenteleden van 80 jaar en ouder, thuiswonend of in de Berkhof, Pelkwijk, Vredense Hof, Sleeswijk, Wamelinkhof en dit jaar voor het eerst in het Prins Hendrik Huis. Daarnaast voor jongere leden, die een partner of kind moesten missen of het anderszins moeilijk hebben en bij degenen die begeleid wonen. Een attentie brengen, maar aandacht geven is ook een aspect is, dat meespeelt. Want er is tevens ruimte voor persoonlijk contact en een gesprek, hetgeen door vele ontvangers op prijs wordt gesteld. "Iedereen is content en dankbaar met deze kerstactie, zowel de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken als de ontvangers", aldus secretaresse Ali.

Pronsweide en SKB
De diaconie van de PG Winterswijk leeft eveneens mee met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en verpleeghuis Pronsweide, waaronder ook Goorweg 12 en 12a in Meddo vallen. Voor ds. Hanny Wassink-Pluimers was er een envelop met inhoud , die commissieleden Ali Nijman en Jan Nijman kwamen brengen. De besteding gaat in overleg met de medewerkers van het dagcentrum, vertelde de predikant. Zij is door de PG Winterswijk uitgezonden aan de Stichting Marga Klompé en is blij dat door zo'n gift voor de bewoners doelen kunnen worden verwezenlijkt, waarvoor anders geen geld is. Eerdere projecten waren bijvoorbeeld een optreden van Diva Dichtbij, twee dames die op ontroerende wijze heel direct contact met oudere mensen kunnen maken, en een kerstster op het dak van Pronsweide en een prachtige kerststal. In de beslotenheid van de huiskamers in Meddo zijn er 19 december kerstvieringen, verzorgd door haarzelf en Johan Klein Nibbelink voor de muzikale begeleiding.
Bij het SKB hebben Siny Abbink en Hermien Boeijink afgelopen vrijdag een fraai kerststuk overhandigd aan geestelijk verzorger Gerrie Slütter. Het bloemstuk staat tot Eerste Kerstdag in het stiltecentrum. Dan komt het in het personeelsrestaurant, waar om 10 uur een oecumenische dienst zal zijn voor patiënten, familieleden en andere belangstellenden. Gerrie Slütter is er de voorganger en een gelegenheidskoor en orkest van (oud)personeelsleden van het SKB en anderen verlenen medewerking. Leiding heeft Hans van Lith.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant