Het eerste damesteam van Skopein-Wivoc. Foto: PR

Dames 1 van Skopein Wivoc verliest in Vorden

Algemeen

WINTERSWIJK - Na de mooie overwinning van vorige week moesten de dames van Skopein Wivoc Dames 1 zaterdag 9 december richting Vorden. De dames waren gebrand om punten te pakken. Het liep helaas anders.

De eerste en tweede set verliepen heel matig. De verdediging was redelijk, maar er werd weinig gescoord. Met vlagen werden er mooie rally’s gespeeld. Na twee sets, twee nul achterstand (25-17 / 25-20). Gelukkig liet Skopein Wivoc Dames 1 de moed niet zakken. Een wedstrijd van vijf sets is al vaker gespeeld, dus daar ging men voor.

Eindelijk kregen de dames in de derde set het goede gevoel weer te pakken, de ballen werden goed verdeeld over de aanvallers en de dames wisten de punten weer binnen te slepen: 25-18 gewonnen. Helaas stonden ze de vierde set alweer snel op een flinke achterstand. Op cruciale momenten te veel fouten. Na twee time-outs, twee wissels en een goede servicebeurt van Marion Schigt begon het eindelijk weer te lopen. Een achterstand van 22-14 werd omgezet naar 22-22. Toch een vijfde set? Het mocht niet zo zijn, bij 25-27 liepen de dames verslagen het veld af, 3-1 verloren.