Stef Blonk en Marjan de Haer. Foto: PR
Stef Blonk en Marjan de Haer. Foto: PR

'Hoorn, Harp en Historie' in doopsgezinde kerkje

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 17 december bieden Stefan Blonk (hoorn) en Marjan de Haer (harp) een afwisselend programma over de geschiedenis van hun instrumenten met veel muziek.

Zij spelen werken van bekende componisten tot relatief onbekende, gevarieerd wat betreft chronologie, van duetten tot solostukken, kortom voor elk wat wils. Daarnaast zullen de musici, die verslingerd zijn aan hun instrumenten, de historische collectie en het gebruik van hun instrumenten toelichten in woord en vooral veel muziek. Het programma loopt van Benjamin Britten tot Franz Strauss. Beide musici hebben een interessante collectie historische instrumenten, vooral om op te spelen.

Stefan Blonk combineerde het spelen van de moderne ventiel-hoorn met de natuurhoorn. Zijn baan als eerste hoornist bij Het Gelders Orkest heeft hij vele jaren gecombineerd met Het Orkest van de 18e Eeuw van Frans Brüggen. Sinds 2013 heeft hij gekozen voor het spelen van historische instrumenten, zowel als orkestmusicus als kamermuziekspeler en solist.
Marjan de Haer studeerde aan de conservatoria van Tilburg, Maastricht en Arnhem en volgde verschillende master classes. Tijdens haar studie speelde ze in verschillende professionele orkesten in Nederland. Ze specialiseerde zich in authentieke harpen die ze bespeelt in orkesten, ook als solist, bij Anima Sterna, Freiburg Barock Orchester, Akademie für Alte Musik Berlin in werken van Mozart, Händel en Debussy.

Het kerkje zal op 17 december een intieme kerstsfeer uitstralen, waarbij de harp en de hoorn een hoofdrol spelen. Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 17 december om 16:30 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via theater De Storm (www.theaterdestorm.nl) of op de dag zelf aan de deur van het doopsgezind kerkje aan de Torenstraat bij de Markt in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro. .

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>