Eerste voorronde tweede divisie en oefenwedstrijd voor eerste divisie turnsters in Doetinchem

WINTERSWIJK - Zondag 3 december vond de eerste voorronde voor de turnsters die in de tweede divisie uitkomen en een eerste oefen wedstrijd voor eerste divisie turnsters plaats in de Saza hal in Doetinchem. De turnsters lieten zich van hun beste kant zien.

Minou mocht in de eerste ronde aan de slag en begon op sprong. Daar zette ze meteen het hoogste cijfer neer, een prima start van de wedstrijd. Daarna kwam ze op de brug in actie waar ze een mooie oefening turnde met, zo vroeg in het seizoen al, alle plusjes. Jammer genoeg maakte Minou een foutje in de laatste reuzendraai. Daarna ging ze door naar de balk waar ze ook een mooie oefening liet zien. Haar laatste oefening was de vloer, hier liet ze helaas wat steekjes vallen. Dit alles bracht Minou op een toch mooie vijfde plek. Helaas kon Janne Luisman wegens een blessure niet deelnemen aan deze wedstrijd.

In de derde ronde mocht junior Tess Veldboom aan de bak. Helaas werd het niet de wedstrijd van Tess. Ze liet her en der wat foutjes zien en dat bracht Tess vandaag naar een 25ste plaats in het klassement.

De vierde en laatste ronde van de dag was voor senior turnsters Lynn Nijland en Rachel Nijbroek. Voor Lynn werd het ook niet helemaal wat ze er van had verwacht. Ze liet op balk en brug wat steekjes vallen, liet wel goede oefeningen op sprong en vloer zien. In dit sterke deelnemersveld kunnen de turnsters zich niet veel foutjes permitteren, Lynn is uiteindelijk 24ste geworden. In de andere baan turnde Rachel een prima vierkamp. Ze startte op brug met een, voor haar doen, basis oefening. Daarna een prima balk en een mooie (nieuwe) vloeroefening en als laatste een huizenhoge tsukahara gehurkt op sprong. In het inofficiële klassement is Rachel tweede geworden.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>