Met de bus van Winterswijk naar Bocholt. Foto: Berd Westerveld
Met de bus van Winterswijk naar Bocholt. Foto: Berd Westerveld

Met de bus van Winterswijk naar Bocholt in 33 minuten

WINTERSWIJK - De nieuwe buslijn Aalten en Bocholt (lijn C11) is op zaterdag 2 december geopend. De bussen rijden elk uur van station Aalten via het zwembad Bahia en het centrum van Bocholt tot de Bahnhof.

De bussen vertrekken om 3 minuten over het uur vanaf station Aalten en zijn 20 minuten later al in Bocholt Busstreff. Vandaar vertrekt onder andere de Sprinterbus naar Münster. Met de trein uit Winterswijk van 10 minuten voor het uur kan men vanuit Aalten om 3 over het uur verder naar Bocholt. Aankomst in het centrum is dan om .23, de totale reis duurt maar 33 minuten. Terug naar Winterswijk duurt de hele reis 35 minuten, dan vertrekken de bussen om .35 van Busstreff. Een retourkaartje Aalten-Bocholt kost 3,60 euro. Als men verder wil naar Münster kan een combikaartje worden gevraagd aan de chauffeur.

Op werkdagen rijdt de bus van 7.03 tot en met 20.03 vanaf Aalten, op zaterdag van 8.03 tot en met 17.03 en op zondag van 11.03 tot en met 19.03. Vanuit Bocholt: steeds op de halve uren, met aankomst in Aalten om .55 uur. In Aalten is er direct aansluiting op de treinen naar Arnhem en Winterswijk en op de buurtbussen naar Lichtenvoorde en Dinxperlo. Het gaat om een proef die tot mei volgend jaar duurt. Dan zal blijken of de busdienst blijft rijden en dat hangt dus af van de belangstelling in Nederland en Duitsland.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>