Els en Annelies in actie. Foto: PR
Els en Annelies in actie. Foto: PR

Volwassenen 't Pluumke verliezen, jeugd wint van Steenderen

Algemeen

WINTERSWIJK - De badmintonners van 't Pluumke'67 4 reisden af naar Steenderen voor hun wedstrijd. Het team van Steenderen 2 haalde de winst naar zich toe, de uitslag was 5-3. Het jeugdteam van 't Pluumke won overtuigend met 8-0.

Het is koud op zondagmorgen 26 november, na het ijsvrij krabben van de autoruiten en een rondje ophalen van de teammaatjes, gaan de badmintonners van 't Pluumke vol goede moed op weg naar Steenderen onder het motto 'Dran, vaak buj te bange'. Rudi Joling moet een beetje wennen aan de shuttle, de gele Mavis 300, durft eerst nog niet helemaal vol uit te gaan. Toch weet hij de eerste game naar zich toe te trekken met 16-21. Om vervolgens in de tweede game korte metten te maken en met 10-21 de partij te winnen. Hans Ubbink gaat voortvarend van start, houdt de voorsprong goed vast en pakt de eerste game met 15-21. In de tweede game zet hij de goede lijn voort en sluit hij de partij winnend af met 14-21.
De toon is gezet, dan is het de beurt aan de dames.

Annelies Joling heeft een stroef begin van de partij, de eerste vier punten gaan naar Steenderen. Na een goede comeback en een 15-17 voorsprong trekt de Steenderense dame de eerste game toch naar zich toe met 21-19. De tweede game vertoont eenzelfde verloop, spannend tot het eind, ook nu weer met winst voor Steenderen, 21-19. Els Prinsen heeft het van meet af aan lastig. Ondanks enkele mooie punten gaat de eerste game overtuigend naar de dame van Steenderen, 21-9. In de tweede game lijkt het beter te gaan, maar door te onnauwkeurig spel, zoals 'net uit'- en net'band' gevalletjes, wordt het 21-11 voor Steenderen.

Harry Prinsen en Hans starten uitstekend in de herendubbel. Maar na de drinkpauze nemen de heren van Steenderen de regie over, nadat veteraan Jan op stoom is gekomen, en ze winnen de game met 21-15. De tweede game gaat lang gelijk op, maar wordt ook verloren met 21-18. De damesdubbel blijkt een uitgemaakte zaak voor de Steenderense dames. In de eerste game gaat het nog gelijk op en wordt nipt met 21-19 verloren. In de tweede game lijkt de 'Schwung' er uit te zijn, de fouten stapelen zich op, en met 21-8 is de winst voor Steenderen. Zo staat de tussenstand van 4-2 op het scorebord. Rudi en Annelies weten de eerste game in het gemengd dubbel net te winnen met 21-23. De tweede game loopt vervolgens gesmeerd en met 10-21 trekt het koppel de partij naar zich toe. Het tweede gemengd dubbel van Harry en Els wordt een spannende driesetter, 19-21, 21-18 en 21-17. Deze resultaten brengen de eindstand van 5-3 voor het team uit Steenderen op het scorebord. Het jeugdteam van 't Pluumke'67 doet het beter en weet met 8-0 te winnen uit tegen Steenderen J1.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant