Skopein Wivoc DS 1. Foto: Noëlle Fotografie

Skopein Wivoc toont veerkracht maar verliest vijfsetter tegen Rivo Rijssen

Algemeen

WINTERSWIJK - Er zijn vijf wedstrijden gespeeld, iedere wedstrijd hebben de Wivoc dames minimaal twee punten gehaald. De wedstrijd tegen Rivo Rijssen verloren de dames echter in een vijfsetter.

Milou van Dam was terug van een blessure, Lotte Schonewille is helaas nog geblesseerd, maar zij begint dinsdag weer met trainen, dus dan is Skopein Wivoc ds 1 weer compleet. Het afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen Rivo Rijssen op het programma, zij staan vierde op de ranglijst. Wivoc staat op de negende plek, met één wedstrijd minder dan Rivo. De Skopein Wivoc dames wisten wat zij moesten doen, aan de bak. De eerste bal werd gespeeld door de 'topper van de week' Nour Asya Yavuz. Ze speelde een hele mooie lange rally.

De eerste set ging gelijk op. Rivo nam telkens een kleine voorsprong, maar gelukkig konden de Skopein Wivoc dames hen bijhouden. De spelverdelers wisten de aanvallers goed te bereiken. Helaas eindigde deze set in 23-25.
De tweede set was een kopie van de eerste set met als eindstand 26-28. Dus het was 0-2, maar zoals de trainer zegt: een wedstrijd duurt vijf sets! Dus op naar de volgende. De derde set ging het weer gelijk op, maar uiteindelijk trok dit keer Skopein Wivoc aan het langste eind met 30-28. De Winterswijkse ploeg wist wat hen nu te doen stond: de vierde set ook winnen zodat er een vijfde set nodig was. De vierde set speelde Skopein Wivoc haar eigen spel en domineerde op alle fronten. De set werd overtuigend gewonnen met 25-17. Er werd goed begonnen aan deze vijfde set en Skopein Wivoc kwam op een voorsprong van 12-8. Toen sloegen de zenuwen toe. Foute passes, foute opslagen en helaas werd deze laatste set verloren met 13-15.