Gezellige drukte bij Boogie Woogie op de Dag van de mantelzorg. Foto: Bram Beckmans
Gezellige drukte bij Boogie Woogie op de Dag van de mantelzorg. Foto: Bram Beckmans

Mantelzorgers in het zonnetje gezet

WINTERSWIJK – Op zaterdag 11 november vond er in het kader van de Dag van de Mantelzorg een inloopmiddag voor mantelzorgers uit Winterswijk plaats. De gemeente liet bij cultuurcentrum Boogie Woogie haar waardering blijken door de mantelzorgers te verwennen en onder het genot van een hapje en een drankje te laten genieten van muziek en diverse activiteiten.

Door Bram Beckmans

Winterswijk telt zo'n 750 mantelzorgers die langdurig en onbetaald zorgen voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende in hun omgeving. De gemeente vindt het belangrijk dat deze mensen gezien worden, waardering krijgen en een steuntje in de rug ontvangen. Bernadet Klein Gunnewiek van de gemeente legt uit: "Met de inloopmiddag in Boogie Woogie bieden we een stukje ontspanning en vermaak voor de mantelzorgers. Met activiteiten als massages, interessante lezingen en livemuziek. Met natuurlijk een hapje en een drankje erbij."

De middag viel goed in de smaak bij vrijwel alle mantelzorgers. Er werd lekker bijgepraat, actief meegedaan aan workshops en genoten van de livemuziek van onder andere het Jazzy Women-koor. En ondanks alle belasting die dit vrijwillige werk met zich meedraagt werd er ook veel gelachen.

Aantal mantelzorgers gestegen
Het is de eerste keer dat er een speciale middag voor de mantelzorgers gehouden wordt, maar het is noodzakelijk aangezien de gemeente steeds meer mantelzorgers in beeld heeft gekregen. "In eerdere jaren hielden wij een diner. Ik weet nog dat er toen 268 mantelzorgers waren en dat liep qua aanmeldingen wel goed voor een diner voor 150 man. Maar nu zijn het er vijfhonderd meer en is een diner niet haalbaar, maar deze inloopmiddag is een goed alternatief", aldus Klein Gunnewiek.

Aanvullend ontving iedere mantelzorger ook nog een gift van de gemeente. Dit betrof een CleverCard met een waarde van vijftig euro die bij Winterswijkse ondernemingen besteed kan worden.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>