Meike Ubbink. Foto: Taco Elburg
Meike Ubbink. Foto: Taco Elburg

Zangeres Meike Ubbink en band KalibeR in de Harmonie

WINTERSWIJK – Op zaterdag 18 november is het tijd voor 'Reünie in de Harmonie'. Het 45-koppige gezelschap van de fanfare van Crescendo uit Ratum begint deze nostalgische avond en wordt aangevuld met de klanken van zangeres Meike Ubbink. Feestband KalibeR sluit de avond knallend af.

Door Bram Beckmans

De organisatie van Crescendo kijkt uit naar zaterdagavond. 'Reünie in de Harmonie' begint om 20.00 uur en gaat door tot na middernacht. Het belooft een popconcert te worden waar de oude tijden van het gezellige uitgaan bij de Harmonie herbeleefd worden. Voorzitter van Crescendo, Anita Huls, vertelt: "In onze jonge jaren was de Harmonie altijd bomvol. Dat gezellige stappen en dansen willen we nu nog één keer opnieuw beleven met onze fanfare, maar ook met twee geweldige, swingende optredens."

Meike Ubbink
Het eerste optreden waar Huls op doelt is die van Meike Ubbink. De 17-jarige zangeres uit Bredevoort werd in 2015 bekend door haar deelname aan het tv-programma The Voice Kids en bracht dit jaar al meerdere singles uit. Voor Meike is de samenwerking met Crescendo niet nieuw. In 2016 was ze één van de winnaressen tijdens een talentenjacht van de muziekvereniging, waardoor ze samen met Karin Bloemen een aantal nummers zong tijdens het jubileumconcert. En dat was een positieve ervaring voor Meike. "Het was een eer om toen mee te mogen zingen. De sfeer binnen Crescendo geweldig, het zijn stuk voor stuk leuke mensen en het is fantastisch om daar over de vloer te komen. Toen ik het verzoek kreeg om ook in de Harmonie weer mee te doen, hoefde ik niet na te denken. Het was direct een ja", vertelt ze lachend.

Meike wil nog niet geheel verklappen welke nummers ze gaat zingen, maar van haar idool Anouk komen zeker wat hits voorbij. Verder kijkt ze vooral uit naar de samenwerking met Crescendo: "Zingen met een heel orkest op de achtergrond is echt bijzonder en zoiets doe ik niet vaak. Meestal sta ik alleen of met een vriend op een podium. Dit is wel even wat anders en ik kijk er echt naar uit."

KalibeR
Als het voor Crescendo en Meike klaar is, begint de band KalibeR rond de klok van tien uur. Deze 6-koppige band toert nog wekelijks en is niet onbekend bij de Harmonie. Twee van de huidige bandleden, waaronder gitarist Jos Wissink speelden vroeger ook regelmatig in deze uitgaansgelegenheid. Wissink hield er zelfs warme herinneringen aan over: "De zaal van de Harmonie heeft altijd een leuke en intieme sfeer gehad, waar je de mensen goed kan vermaken. Het is leuk om de volwassenen die niet meer wekelijks op de dansvloer staan weer aan het dansen te krijgen en tegelijkertijd de jongeren die er zijn ook mee te nemen met onze muziek." Over de muziekstijl van KalibeR is Wissink duidelijk, de band kent namelijk geen vaste setlist en maakt gebruik van een heleboel instrumenten. "We willen zelf ook lol beleven en het spannend houden, daarom is geen enkel optreden hetzelfde. We vragen het publiek wat ze willen horen en vervolgens gooien we er in een knallend tempo een medley uit. Met tophits uit verschillende tijdsperken", aldus Wissink.

Kaartverkoop
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor 'Reünie in de Harmonie'. Deze kunnen bij fietsspeciaalzaak Oonk aan de Misterstraat 47, of bij de VVV Winterswijk in het voormalige gemeentehuis aangeschaft worden. Ook aan de deur worden ze nog verkocht. Kaarten kosten tien euro per stuk, inclusief garderobe. Oude (roze)consumptiebonnen die in het verleden geldig waren bij de Harmonie, zijn tijdens deze avond niet geldig. De zaal aan de Groenloseweg 60 opent om 19.30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>