Arasz Roozbehi. Foto: PR
Arasz Roozbehi. Foto: PR

Romantische liederen in Doopsgezind Kerkje

WINTERSWIJK - Het Doopsgezinde kerkje bruist van de muzikale activiteit. Op zondagmiddag 19 november biedt het een podium aan de Iraanse bariton Arash Roozbehi, die in Teheran geboren is in 1983 en nu al weer sinds 2011 bezig in Nederland furore te maken met onder andere zijn rol als Tsaar Peter in de gelijknamige kameropera van Monique Krüs.

Samen met de mezzo-sopraan Mélanie Brilman die in Almelo geboren is en een voorliefde heeft voor het oratoriumrepertoire treedt hij op in een programma van romantische liederen. Ze worden daarbij begeleid door de jonge pianiste Maxime Snaterse (1996 te Almelo). Op 11-jarige leeftijd won Maxime de eerste prijs in de Young Music Talent Regional Competition en sindsdien verzamelde ze prijzen en nominaties op prestigieuze concoursen. Ze studeert Klassiek Piano aan ArtEZ Zwolle. Mélanie Brilman sloot dit jaar haar bachelorstudie klassieke zang af met een eindrecital in Enschede, waar zij aan het Artez Conservatorium studeerde en haar voorkeur voor het lied als kunstvorm ontwikkelde.
Uitgevoerd wordt onder andere de liedcyclus 'Let us Garlands Bring' van de twintigste-eeuwse Britse componist Gerald Finzi. Deze cyclus omvat vijf liederen uit stukken van William Shakespeare. Verder kan men luisteren naar pianowerken van Scarlatti en Aleksandr Skrjabin en liederen van Rimsky-Korsakov, Mikhail Glinka, Ravel en Debussy. Het belooft dus een afwisselend programma te worden, uitgevoerd door drie jonge, enthousiaste musici.

Kaarten voor dit concert op zondagmiddag 19 november om 16:30 uur zijn voor 13,50 euro te verkrijgen via (de website van) Theater de Storm (www.theaterdestorm.nl) in Winterswijk. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 7,50 euro. Er zijn op de dag zelf wellicht nog kaarten aan de deur van het Doopsgezind Kerkje aan de Torenstraat in Winterswijk verkrijgbaar.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221778&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwswinterswijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=710,711" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>